ISJ asteapta un raport privind cazul de violenta de la Grupul Scolar Dumbraveni


Intră acum și în grupul de

O eleva din clasa a 12-a de la Grupul Scolar Dumbraveni a fost batuta chiar în timpul orei de profesorul de istorie, Nucu Mugurel Botezatu. Chemata de urgenta la scoala, sora mai mare a victimei l-a luat la palme pe profesor tot în fata clasei. Pâna la rezolvarea cazului de catre comisia de ancheta a Inspectoratului Scolar Suceava ambele parti implicate au depus plângeri la politie. Eleva spune ca totul a plecat de la niste explicatii pe care ea le-a solicitat profesorului când acesta a amenintat-o ca îi va scade nota la purtare pâna la 6. „Eu am cerut sa mi se dea o explicatie. El a venit la mine si m-a tras de par si mi-a dat cu palmele pâna am cazut. Am reusit sa ma ridic si iar m-a lovit” a declarat eleva.

Si profesorul Mugurel Botezatu a recunoscut ca i-a aplicat fetei câteva palme. „Nu se potoleau chiar daca insistam, ba mai multa galagie faceau. M-am ridicat si m-am dus la ea si i-am aplicat una sau doua palme” a declarat profesorul.

Din nefericire incidentul nu s-a oprit aici. Profesorul s-a trezit în doar câteva minute din agresor în victima. Sora elevei, chemata de urgenta la scoala l-a luat la palme pe cadrul didactic chiar în fata clasei. „Eleva s-a ridicat, mi-a spus -lasa ca vedeti ce patiti dumneavoastra si a plecat” declara profesorul. Liliana Bârzu, sora elevei a afirmat ca a primit un mesaj de la sora sa în care i se spunea sa vina urgent la scoala ca a avut probleme cu un profesor. „Am venit, am batut întimplat si el a spus ca nu trebuie sa-mi dea explicatii si ca poate vreau sa-mi dea si mie câteva” spune sora elevei. Profesorul a încercat sa se apere afirmând ca „doamna Bârzu a intrat în clasa foarte recalcitranta si fara prea multe explicatii a inceput sa tipe la mine. Am rugat-o sa paraseasca clasa pentru a continua ora. Am rugat-o sa termine cu insultele ca nu stiu daca ma pot controla. Atunci ea a venit la mine si mi-a tras o palma”.

Dupa incident, ambele parti implicate în scandal au depus plângeri la politie.

Chiar daca gesturile sunt regretate, conducerea Grupului Scolar Dumbraveni a demarat o ancheta care urmeaza sa stabileasca cu exactitate cele întâmplate. „Regret comportamentul, nu sunt de acord cu agresivitatea dar am vrut sa trag o linie de demarcatie între statutul de profesor si cel de elev” a declarat prosesorul Botezatu.

Adriana Duceac, consilier probleme educative a precizat ca potrivit codului muncii prima pedeapsa ar fi mustrarea verbala si apoi cea scrisa urmând si sanctionarea pecuniara. „Nu cred ca se va ajunge la aceste masuri pentru ca nu e un caz asa de grav” a mai adaugat Adriana Duceac.

Referindu-se la acest caz, Lucian Lungu, inspector scolar general a afirmat ca la unitatea din Dumbraveni exista o stare tensionata care nu duce la nimic bun. „Acum vad ca se transmite si catre elevi. Conducerea unitatii urmeaza ca pâna miercuri sa-mi prezinte un raport” a spus seful ISJ Suceava.


Intră acum și în grupul de