Proteze pentru 750 de suceveni cu dizabilitati


Intră acum și în grupul de

Sute de persoane cu dizabilitati din Suceava vor avea în curând protezele promise. 750 de suceveni asteapta de mai bine de jumatate de an proteze pentru membre, proteze auditive, saci de colostomie sau alte tipuri de dispozitive.

Pentru ca decizia completata de catre angajatii Casei de Asigurari de Sanatate este valabila doar 30 de zile, iar timpul necesar realizarii unei proteze este de peste trei saptamâni, persoanele cu dizabilitati trebuie ca în cel mai scurt timp sa îsi actualizeze decizia si dovada de asigurat sau cuponul de pensie pentru a putea beneficia de lucrurile solicitate. Pentru urgentarea formalitatilor, CAS Suceava va trimite, în urmatoarele zile, persoanelor de pe lista de asteptare scrisori de înstiintare în acest scop.

Potrivit sefului CAS Suceava, Cristina Iordachel anul trecut numarul de cereri onorate a fost de 3.464 de proteze în valoare de 14 miliarde de lei vechi, un numar de aproape cinci ori mai mare decât cele de anul acesta, deoarece în anul 2006 au fost rezolvate si cazuri restante înca din anul 2002.

Cele 750 de proteze care vor fi realizate anul acesta pentru suceveni vor valora aproximativ 7 miliarde de lei vechi, cele mai multe dintre acestea fiind auditive, însa ca valoare protezele pentru membre sunt mult mai scumpe. 


Intră acum și în grupul de