VIDEO-Autocarul blocat într-un şanţ pe Transrarău cu roţile din faţă în aer, scos din şanţ cu mai multe utilaje în aplauzele turiştilor


Intră acum și în grupul de

Un autocar din Mureş care s-a blocat, sâmbătă,  în şanţul de pe marginea drumului Transrarău a fost scos şi repus pe roţi de mai multe echipaje de pompieri, dar şi cu ajutorul unor utilaje şi lucrători ai Comitetului pentru situaţii de urgenţă Crucea coordonaţi de primarul Dorin Rusu.

Potrivit ISU Suceava, autocarul era înclinat în şanţul de pe partea stângă a drumului în urcare, în instabilitate, cu roţile de la partea din faţă în aer şi în imposibilitatea de  a se deplasa.

În autocar se aflau 52 de turişti, majoritatea vârstnici, dar şi doi minori de 9 şi 11 ani, care erau în excursie prin Bucovina şi erau în drum spre Mănăstirea Chiril.

Pentru scoaterea autocarului din şanţ au intervenit pompierii militari ai Detaşamentelor de Pompieri Suceava şi Vatra Dornei, cu două autospeciale, din care una cu accesorii pentru descarcerare grea, iar în sprijinul pompierilor militari au intervenit o automacara aparţinând unei companii, un utilaj TAF (tractor auto forestier) aparţinând unei persoane fizice, lucrători ai Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă Crucea, coordonaţi de primarul Dorin Rusu , poliţişti şi localnici voluntari.

autocar transrarau (5)

În timp ce salvatorii lucrau, o parte din turişti au ales să viziteze împrejurimile, iar alţii au privit la desfăşurarea impresionantă a operaţiunilor de deblocare a mijlocului de transport.

Pompierii militari au trecut la asigurarea zonei şi la stabilizarea autocarului, cu accesoriile din dotare. După aceste operaţiuni, autovehiculul a fost ancorat şi mai apoi ridicat, cu ajutorul utilajului TAF şi al automacaralei, şi repus pe carosabil.

autocar transrarau

La final, autocarul a fost dus fără turişti într-o zonă sigură, de unde aceştia s-au reîmbarcat şi şi-au continuat voiajul spre următoarea destinaţie, respectiv baza de tratament din municipiul Vatra Dornei.

„În ciuda evenimentului şi a poziţiei în care se afla autovehiculul, datorită profesionalismului cu care au intervenit pompierii militari, folosind accesoriile speciale de pe autospeciala pentru descarcerare grea, autocarul a fost repus pe roţi cu avarii minime (câteva zgărieturi), efortul salvatorilor fiind răsplătit la final cu aplauzele asistenţei”, se mai arată în comunicatul ISU Suceava.(N.B.)

autocar transrarau (2)


Intră acum și în grupul de