Restaurantul Gloria va prepara hrana pentru pacientii Spitalului Judetean pana de Craciun

Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” a parafat prelungirea contractului pentru prepararea hranei pacientilor de catre Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat- Sucursala Suceava, prin restaurantul Gloria, din municipiul Suceava pâna pe 25 decembrie, termenul initial fiind de 15 decembrie.

Directorul unitatii spitalicesti judetene, Costica Dascaliuc a precizat ca nu s-au înregistrat contestatii la adjudecarea ofertei, si în aceste conditii, dupa negocieri, contractul pentru prepararea meniurilor zilnice a fost semnat.  Managerul Spitalului Judetean a tinut sa precizeze ca nu se înregistreaza întârzieri în aducerea hranei.

Transportul alimentelor se face cu o masina special destinata, activitate pentru care a fost, de asemenea, încheiat un contract. ASP Suceava prin directorul Odette Nicolae precizeaza ca institutia supravegheaza atent, din punct de vedere igienico-sanitar, întregul traseu al alimentelor, de la producator si pâna la beneficiar( pacient ). 

Spitalul Judetean a recurs la aceasta solutie pentru finalizarea lucrarilor la blocul alimentar. Initial conducerea spitalului judetean dorea ca prepararea hranei sa se realizeze în jumatate din bucatarie, care sa fie izolata de restul spatiului unde se lucreaza pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Aceasta idee însa nu a fost agreata de Inspectia Sanitara de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judetean Suceava pentru ca nu exista garantia ca în blocul alimentar se vor respecta normele de igiena în prepararea hranei.

Reabilitarea bucatariei spitalului judetean este absolut necesara având în vedere ca si DSVSA a avertizat conducerea unitatii ca nu-i mai da aviz de functionare daca nu se iau masuri de reparare si igienizare. Valoarea lucrarilor se ridica la circa 10 miliarde de lei vechi, bani alocati de Ministerul Sanatatii.