Numai in 5 cazuri instanta a anulat amenzile aplicate de comisarii judeteni de mediu


Intră acum și în grupul de

Activitatea Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava pentru anul 2007 a fost evaluata ca fiind una „buna” de catre Garda Nationala. La fel a fost evaluata si activitatea manageriala. Un argument îl constituie si faptul ca doar 5 dintre cele 253 de amenzi aplicate pâna în prezent de comisarii judeteni de mediu au fost anulate de instanta, dupa ce au fost contestate, procentul fiind de 1,9 la suta.

Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a mai precizat ca, în 10 cazuri amenzile au fost transformate în avertismente ramânând la capitolul sanctiuni.

Pentru ca reglementarile în baza carora au fost amendate societatile „Cetinita” si „Macrosilva”, ambele din Putna, nu au fost explicite, amenzile în valoare de câte 30.000 lei pentru exploatarea maselor lemnoase fara autorizatie au fost anulate de instanta.Scapate de plata amenzilor au fost si Primaria Solca – sanctionata cu 1000 de lei pentru depozitari de deseuri în locuri nepermise si Directia Regionala de Drumuri Nationale si Autostrazi Iasi  – amendata cu 30.000 de lei pentru ca nu a urmarit respectarea normelor de mediu în ce priveste colectarea deseurilor de  material lemnos.

Directia a încredintat aceasta lucrare altei firme dar a fost amendata, ca titular de contract. De asemenea, lui Ilie Gheorghe Zubas din Radauti i-a fost anulata amenda de 500 de lei aplicata de comisarii de mediu pentru depasiri la noxele emise de masina proprietate personala.


Intră acum și în grupul de