Liderul Cartel Alfa Suceava: Îngheţarea indemnizaţiilor consilierilor locali, judeţeni şi ale parlamentarilor pentru a se plăti creşterile salariale ale bugetarilor


Intră acum și în grupul de

Liderul Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ, susţine că din discuţiile avute de sindicate cu ministrul Muncii privind creşterea salariilor bugetarilor a reieşit că sursa de finanţare pentru creşterile anunţate de salarii ar fi îngheţarea indemnizaţiilor consilierilor locali, judeţeni şi ale parlamentarilor.

traian paduret 1 cartel alfa

Într-un comunicat de presă, Traian Pădureţ arată că în cadrul discuţiilor pe care liderii sindicali din zona Moldovei le-au avut la Vatra Dornei, referitor la legea salarizării unitare, în principal, conform celor prezentate de către Bogdan Hossu – care a participat în mod direct la negocieri  – este vorba de suprapunerea primelor clase de salarizare, datorită creșterii salariului minim garantat în plată (cca. 30 clase la salariul de baza 1=1.250 lei), care se vor diferenția (probabil la o diferență de cca.10 lei între 2 clase succesive).

Această măsură crescând salariile celor implicați cu 10% pana la 1%, având un efort bugetar de cca. 600.000 lei pe anul 2016

 

Conform prezentării, aceasta se face printr-o OUG care aplică modificările începând cu 1 august 2016 și îngheață situația pentru un an.

În discuțiile informale cu ministrul Muncii, au fost prezentate (verbal și neconfirmat) sursele financiare, susţine liderul sindical.

Acestea ar fi a) Înghețarea indemnizațiilor membrilor consiliilor locale și membrilor consiliilor județene la valoarea de acum (adică a salariului minim de 1.050 de lei) b) Înghețarea indemnizațiilor membrilor Parlamentului la valoarea de acum c) Scăderea indemnizațiilor de deplasare a parlamentarilor (de la 3% la 1%) d) Scăderea indemnizațiilor la personalul din justiție (ca la pct. c).

El adaugă că ar mai fi  și alte  masuri, dar nu au fost precizate.

Prin OUG se rezolvă tot ceea ce ar fi cerut ministerele ca și disfuncționalități, precizate în mod special:

 

1) diferențierea în primele 40 de clase, astfel ca să existe o minimă diferență între 2 clase succesive (la baza 1.250 lei pasul mediu ar fi de cca 50 lei, se pare că vor da ceva în jur de 10 lei)

2) persoane cu aceeași funcție și condiții, din aceeași unitate, vor fi egalizate (nu și între instituții)

3) încadrarea corectă  funcție de vechime

hossu paduret cartel alfa

Deoarece nu era nimic concret, mai mult a fost precizat că ministrul Justiției dorește eliminarea austerităților în justiție (dar nu se știa costul și nici dacă nu implică alte înghețări), pe motiv că nu va semna OUG, Bogdan  Hossu a solicitat expres să se convoace un Consiliul Național Tripartit – Dialog Social, marți 12-04-2016, înainte de a stabili în guvern  ( probabil  miercuri ) forma finală care se supune dezbaterii publice, se mai arată în comunicatul lui Traian Pădureţ. (N.B.)


Intră acum și în grupul de