Reprezentanți ai unor școli și universități din Finlanda și Norvegia, la Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava


Intră acum și în grupul de

 

COPERTA SPATEÎn Aula Liceului Teoretic Filadelfia din Suceava are  loc, marți,  începând cu ora 9, cea de a doua Conferință Internațională din cadrul Proiectului ”Cross- sectorial Space for Science/ Erasmus+ KA2”.

Potrivit directorului  Liceului Teoretic Filadelfia, Magdalena Nichifor, scopul proiectului ”Space for Science”  este de a atrage atenția asupra importanței și utilității științei în viața de zi cu zi, de a observa misterul științei și de a lărgi orizontul copiilor.

”Ideea a pornit din dorința de a aduce un plus de calitate educației și de a realiza schimburi de experiență între elevii, studenții și profesorii din România și cei din Finlanda și Norvegia.

Elevii ne  vor surprinde cu proiectele lor științifice, dar mai ales ne vor captiva cu rezultatele spectaculoase pe care le- au obținut. Ei ne vor convinge că experimentele științifice nu sunt doar pentru oameni de știință! Ele pot fi distractive pentru toată lumea!”, a declarat Magdalena Nichifor, care este și coordonatorul proiectului în România.

Ea a mai precizat că inițiativa proiectului aparține ”Espoo Christian School” din Finlanda, având ca parteneri următoarele instituții: Liceul Teoretic Filadelfia din România, ”University of Helsinki” din Finlanda, ”Tanager Junior High School” și ”University of Stavanger din Norvegia”,  ”Valley Christian School of San Jose”, CA, USA.


Intră acum și în grupul de