Fotbal : Romania este dependenta de Mutu


Intră acum și în grupul de

Fara doar si poate, Adrian Mutu trece prin cea mai fericita perioada a carierei sale, atât în tricoul Fiorentinei, cât si în cel „tricolor”. La fel de cert este faptul ca „Briliantul” este un jucator indispensabil echipei nationale, golurile sale decisive si fazele de geniu fiind argumente elocvente în acest sens.

Presa din Anglia – acea tara pe care am trimis-o acasa la ultimele doua turnee finale la care am participat – amplifica însa rolul lui Adi în echipa lui Piturca, fiind de parere ca România este de-a dreptul dependenta de „decarul” ei.

Editia on-line de duminica a cotidianului The Guardian publica un articol cu Mutu, în care scrie ca fotbalistul Fiorentinei este în cea mai buna etapa a carierei sale si ca în vara, la Euro 2008, se va revansa fata de toti cei care si-au pus sperante în el.

„Când Mutu a plecat de la Chelsea, în ianuarie 2005, putini i-au mai dat vreo sansa si au crezut ca atacantul nu va mai putea sa-si salveze promitatoarea cariera. Nu doar testul pozitiv de cocaina i-a daunat, ci si petrecerile cu staruri porno si obiceiurile sale de adevarat vampir însetat de sângele iubitelor”, scrie cotidianul englez.

„Totusi, în timp ce echipele nationale din întreaga Europa s-au luptat aseara pentru calificarile la Euro 2008, Mutu a ajutat România sa abordeze relaxata meciul cu Bulgaria, dupa ce si-au asigurat deja calificarea. România avea 26 de puncte dupa zece meciuri, reusind cel mai mare punctaj, alaturi de Croatia, iar niciun jucator român nu a contribuit mai mult la calificare decât Mutu.

A marcat de sase ori în preliminarii si a fost de mai multe ori declarat cel mai bun jucator de pe teren. La echipa de club, Fiorentina, a marcat de 22 de ori în 44 de partide, reusind sa îndeplineasca misiunea imposibila, de a-l face uitat pe Luca Toni, care a plecat la Bayern Munchen”, mai noteaza sursa citata.


Intră acum și în grupul de