(FOTO) Trei bărbați reținuți și țigări în valoare de 560.000 de lei, ridicate în urma unor percheziții efectuate de polițiștii suceveni în județul Timiș


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Biroul de combatere a fraudelor vamale, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au executat, luni, patru mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Timiş, în cazul unor cercetări într-un dosar  privind o grupare infracţională specializată în acte de contrabandă de nivel internaţional şi naţional.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, poliţişti suceveni, cu sprijinul Brigăzii mobile a Jandarmeriei Bucureşti, au făcut percheziţii la domiciliile unui bărbat de 42 ani şi a unui bărbat de 35 ani, ambii din comuna timişeană Coşteiu şi la domiciliul unui bărbat de 47 ani din Lugoj.

În percheziţiilor, poliţiştii au ridicat suma de 120.040 lei si 4285 euro, precum şi  1.120.000 ţigarete de provenienţă duty-free şi extracomunitară cu o valoare de piaţă de 560.000 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate la sediul IPJ Suceava şi Poliţiei Lugoj trei autovehicule cu o valoare de piaţa de circa 30.000 euro.

Totodată, au fost preluate în vederea cercetărilor telefoane mobile, sisteme de stocare informatice sau înscrisuri.

Mai mult, au fost făcute şi două controale economice la sediile unor firme aparţinând persoanelor vizate de percheziţii.

Cele trei persoane, bărbaţii cu vârste cuprinse între 35 şi 47 de ani, au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în vederea audierii, iar apoi au fost reţinute pentru 24 de ore.

Sursa citată precizează că poliţiştii suceveni au cooperat cu specialişti criminalişti din cadrul IPJ Timiş şi poliţişti din cadrul  BCCO Timiş, iar în cauză s-a beneficiat de sprijin informativ şi suport operaţional din partea Serviciului Român de Informaţii. (N.B.)


Intră acum și în grupul de