Lider PSD Suceava: Ion Lungu încearcă să găsească doar justificări pentru nerealizările de peste 12 ani în care a condus oraşul


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că „fostul primar” Ion Lungu încearcă să găsească doar justificări pentru nerealizările de peste 12 ani în care a condus oraşul.

Cusnir 1 (1)

„După 12 ani de administrare a Sucevei, Ion Lungu ar fi trebuit să ne poată prezenţa o lungă lista de realizări. Ar trebui să lase realizările să-i fie campanie, ori el este nevoit să apară spunându-le sucevenilor să creadă ce spune el şi nu ce văd sucevenii cu proprii ochi în fiecare zi”, a spus Cuşnir.

 

El  a arătat că pentru „a le mai trage o ţeapă sucevenilor” Ion Lungu îşi susţine în aceste zile teza de doctorat cu tema “Mint deci exist” în care se pare că îl are ca şi îndrumător, ca şi şlefuitor pe Gheorghe Flutur.

Liderul social-democrat sucevean a explicat că în ultimul mandat, preşedintele CJ Suceava Cătălin Nechifor şi echipa de consilieri judeţeni ai PSD au reuşit să voteze alocările bugetare astfel încât să fie finalizate Cetatea de Scaun şi Muzeul de Istorie în timp ce Ion Lungu explică înfocat de ce nu a reuşit să prindă 4 plăci de basorelief pe soclul Statuii lui Ştefan cel Mare şi de ce nu a reuşit să pună două becuri care să lumineze statuia, spunând că dacă nu finanţa Cetatea de Scaun ar fi avut bani pentru amenajarea parcului Şipote.

„În loc să ne spună ce au făcut, oamenii slabi încearcă să găsească doar justificări pentru nerealizările de peste 12 ani în care au condus oraşul “ca găina fără cap”.

Părerea mea este că această afirmaţie excede chiar şi o lucrare de doctorat şi trece pe domeniul patologicului. Parcul Şipote a fost în paleta de minciuni electorale în repetate rânduri, dar împreună cu Flutur, Boc, Orest Onofrei şi Vasile Ilie şi toată adunătura din academia minciunii şi nepăsării PDL-iste, nu au fost în stare să reglementeze situaţia juridică a terenului, şi practic nici nu le pasă, au minţit – minciuna a ţinut – au plecat”, a spus Cuşnir.

Liderul social democrat sucevean a mai spus că Ion Lungu îşi arogă finanţarea Spitalului Judeţean, mulţumindu-i şi lui Gheorghe Flutur şi astfel încercând să confişte, ca doi PDL-işti veritabili, realizările altora.

„În realitate faptele stau cam aşa: În perioada lui Gheorghe Flutur s-a închis spitalul de la Solca. Tot în perioada lui Gheorghe Flutur şi a lui Boc, în anul 2011, spitalul de la Fălticeni a primit o finanţare doar pe hârtie de 200 miliarde lei din care a avut acces doar la 11 miliarde. În 2012 cum a venit Guvernul Ponta, spitalul de la Fălticeni a primit 380 miliarde lei reali, nu pe hârtie. Alocările de la CJ Suceava pentru Spitalul Judeţean au fost de 12.5 mil lei în perioada Flutur şi de 36.5 mil lei perioada Nechifor. Deci Ion Lungu ori minte de îngheaţă apele , ori într-un exces de empatie şi euforie chiar crede că el a realizat modernizarea Spitalului Judeţean”, a spus Cuşnir.

Cusnir 1 (2)

El a subliniat că CJ Suceava a alocat 12 milioane de euro pentru Spitalul Judeţean, din care aproximativ 2,5 milioane de euro pentru UPU, iar Primăria Suceava a alocat doar suma de aproximativ 500.000 euro la iniţiativa Consiliului Local.

„Principiul 5 la sută la cheltuiala – 120 la sută la câştig, dovedeşte caracterul de şmenar politic şi administrativ – ineficienta lui în alocare de sume şi eficientă în ceea ce priveşte încercarea de a avea profit de imagine”, a mai spus Dan Ioan Cuşnir.

El a arătat însă că, în schimb la dispoziţia lui Ion Lungu, multe milioane de euro din banii sucevenilor, au fost redirecţionaţi către biserici, doar la catedrala de pe Mărăşeşti, fiind cheltuiţi 1.8 mil. euro din banii sucevenilor pentru ca Ion Lungu să se treacă ctitor al Catedralei, pe banii sucevenilor.

 

Cuşnir l-a întrebat pe Ion Lungu, câte noi locuri de muncă pentru suceveni s-au creat în Suceava ca efect a distribuirii către biserici a milioanelor de euro din banii sucevenilor.

Liderul social-democrat sucevean a mai arătat că în campania electorală din 2012, Ion Lungu le-a promis sucevenilor construirea unui parc industrial şi crearea a 5.000 de noi locuri de muncă.

„Ei bine, nu numai că nu a construit un parc, dar chiar a şi distrus câteva cu viziunile lui “din vieţi anterioare” şi din alte existente cotidiene”, a spus Cuşnir care a l-a acuzat pe Lungu că nu a fost stare să păstreze nici măcar locurile de muncă existente şi care ţineau direct de Primărie şi de Consiliul Local şi că a falimentat Termica SA, a adus TPL în pragul falimentului şi era să bage şi ACET în faliment alături de Termica.

„Vine şi Gheorghe Flutur şi ne spune că primarii PDL vor fi garanţii creării de noi locuri de muncă. Alt academician al minciunii! Cine să fie garantul creării de noi locuri de muncă, mincinosul de Ion Lungu, turnătorul de Ursaciuc de la Humor sau nevrednicul de Popoiu la Siret care nu a reuşit să facă nici un proiect pentru sireteni şi da vina pe Victor Ponta? Ăştia să fie garanţii creării de noi locuri de muncă? Şi îndrumaţi de către cine? De Gheorghe Flutur cel care a distrus locuri de muncă închizând ferme de pui în timpul aşa zisei gripe aviare şi cel care a închis spitale? Ăştia să fie garanţii noilor locuri de muncă?”, s-a întrebat Cuşnir.

Totodată, vicepreşedintele PSD Suceava a arătat că în plimbările sale electorale prin Iţcani şi Burdujeni, Ion Lungu, în înţelepciunea sa, s-a gândit să le promită acestora cinematografe.

„Ion Lungu face ce vrea el cu banii sucevenilor şi s-a gândit că pe lângă cele 16 săli de cinema deja existente la Modern, Iulius Mall şi în curând la Shoping City să mai deschidă altele în Burdujeni şi Iţcani. Are vreo importantă pentru Ion Lungu dacă se justifică economic aceste investiţii? Ştie Ion Lungu cam câţi spectatori ar avea Cinema Iţcani la un film? Oare ştie Ion Lungu că la cinema Modern, dacă vrei să îţi cumperi bilet din timp ţi se spune “va rog să veniţi cu 10 minute înainte de începerea spectacolului să vedem dacă se strâng 10 spectatori, minimul necesar pentru a rula filmul? În logica lui Ion Lungu, cum că ar trebui săli de cinema şi în Iţcani şi Burdujeni, chiar dacă sunt suficiente în oraş şi în zona comercială, mă aştept ca, deşi sunt două gări în Burdujeni şi Iţcani, să le promită locuitorilor din Obcini şi George Enescu, câte o gară, să aibă şi ei!”, a spus Dan Ioan Cuşnir care crede că Ion Lungu poate promite orice.

Cusnir cu Lungu-Pinochio

„Din păcate pentru suceveni, singurul lucru lung pe care îl poate prezenţa Ion Lungu este nasul lui Pinochio, care fiind din lemn, ca şi limbajul folosit, prezintă patru inele de creştere , câte unul pentru fiecare dintre cele patru campanii electorale de primar la care a participat”, a conchis Dan Ioan Cuşnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de