Fondurile alocate Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava pentru investiţii, cele mai mici din ultimii ani


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a declarat, marţi, că instituţiei academice sucevene i-a fost alocată pentru acest an doar un milion de lei pentru investiţii în infrastructură, fiind cea mai mică sumă alocată din ultimii ani pentru acest capitol.

Universitatea

Popa a precizat pentru NewsBucovina că Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice fonduri de 13 milioane de lei pentru investiţii în infrastructură, fiindu-i alocat doar un milion de lei pentru această destinaţie, ceea ce a condus la îngheţarea lucrărilor unor investiţii sau suspendarea unor contracte de investiţii.

El a amintit de proiectul de reabilitare şi modernizare a Corpului A al instituţiei sau de cel al reabilitării clădirii Căminului studenţesc nr.1.

„Aşteptăm o nouă repartizare a fondurilor pentru o nouă sumă alocată investiţiilor”, a spus Popa adăugând că suma de un milion de lei alocată de MENCŞ  pentru investiţii în 2016 este cea mai mică din ultimii ani.

Rectorul sucevean a menţionat că lucrări de modernizare sunt necesare şi pentru clădirea căminului din incinta Colegiului Tehnic Alimentar care urmează să intre în administrarea universităţii din luna iulie, printr-o hotărâre a Consiliului Local Suceava, imobil ce va fi destinat cazării studenţilor.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de