Inspectorii sanitari suceveni fac verificări la pensiuni şi hoteluri, în special cele din zonele care atrag turişti cu ocazia Sărbătorilor Pascale


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari suceveni, dar şi cei sanitari veterinari au început acţiuni de control la pensiunile şi unităţile hoteliere care oferă servicii de alimentaţie publică, în special la cele situate în zonele traseelor de turism religios, în condiţiile în care în perioada Sărbătorilor Pascale se înregistrează o afluenţă mai mare de turişti.

pensiune

Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Ludovic Abiţei, a declarat pentru NewsBucovina că inspectorii sanitari suceveni verifică printre altele dacă personalul acestor unităţi a urmat cursuri de noţiuni fundamentale de igienă şi dacă au efectuat controalele medicale periodice, starea igienico-sanitaă a unităţilor de cazare şi a spaţiilor de servire şi de preparare a alimentelor, dar şi calitatea apei din sursele proprii de aprovizionare cu apă a unităţilor.

Abiţei a spus că acţiunile de control vizează unităţile de cazare şi alimentaţie publică din zonele traseelor de turism religios, dar şi din alte zone unde au mai fost constatate probleme de-a lungul timpului.

“Aceste acţiuni de control sunt efectuate pe tot parcursul anului, dar ţinând cont de afluenţa mai mare de turişti care vin să-şi petreacă în Bucovina sărbătorile pascale, verificările sunt concentrate mai ales în zonele turistice ale judeţului”, a spus Abiţei.

El a spus că în primul trimestru al acestui an au fost efectuate controale la 19 pensiuni turistice şi la o unitate de cazare hotelieră.

Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava a precizat că inspectorii sanitari suceveni efectuează, în perioada 14 martie-24 aprilie 2016,  mai multe acţiuni de control la procesatorii de lapte din judeţ, verificări ale surselor publice de alimentare cu apă din localităţile rurale, dar şi controale la cabinete medicale.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Direcţie Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, a declarat pentru NewsBucovina că inspectorii sanitari veterinari suceveni au început acţiuni de control la pensiuni şi unităţi de cazare hoteliere care oferă servicii de alimentaţie publică, în special, la cele situate în zonele turistice ale judeţului Suceava.

Semeniuc a spus că inspectorii sanitari veterinari vor verifica autorizaţiile sanitare veterinare ale unităţilor, condiţiile de igienă ale blocurilor alimentare, provenienţa materiilor prime folosite la prepararea hranei şi termenele de valabilitate ale produselor alimentare, condiţiile de depozitare a alimentelor, precum şi dacă personalul care lucrează în unităţile de alimentaţie publică au efectuate analizele medicale periodice.

Medicul veterinar sucevean a precizat că inspectorii sanitari veterinari vor verifica şi dacă aceste unităţi respectă obiectul de activitate declarat la Registrul Comerţului.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de