Comunicarea cu un astronaut de pe Stația Spațială Internațională, ar fi fost bruiată de radioamatori din Suceava-presă


Intră acum și în grupul de

UPDATE: Mai mulţi cititori au transmis că informaţia furnizată de site-ul citat este eronată şi că problemele ar fi fost la Târgovişte, iar radioamatorii din Suceava au asigurat backup-ul evenimentului.

„O echipa de radioamatori din Suceava a asigurat recepţia de Backup pentru acest eveniment. Perturbaţiile au fost în locaţia din Târgovişte”, a scris unul dintre cititori.

Citeşte şi Radioamatorii suceveni arată că au asigurat backup-ul evenimentului cu Staţia Spaţială Internaţională şi au contribuit la prima legătură cu SSI

Prima încercare de comunicare a unor studenți din România cu un astronaut de pe Stația Spațială Internațională, a fost bruiată de  radioamatori din Suceava, susţine curierulnational.ro.

comunicare astronaut
foto curierulnational.ro

Sursa citată precizează că sute de persoane au participat marți la evenimentul ARISS EU 282, în cadrul căruia studenţii Universităţii din Târgovişte ar fi trebuit să stea de vorbă, în premieră, cu un astronaut aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Legătura cu astronautul Jeffrey Williams trebuia stabilită între orele 16.49 și 17.00, însă conexiunea nu a putut fi realizată din cauza unor interferențe ale unor radioamatori.

„Au intrat radioamatori necivilzați în frecvență, care nu au ce căuta acolo din punct de vedere legal. Niște radioamatori din Suceava. (…) Recepția a fost foarte bună, au recepționat corect, dar nu i-am putut noi recepționa pe ei, a fost vorba de o interferență”, a declarat unul dintre cei care încercau să stabilească legătura cu Stația Spațială, citat de publicaţia citată.(N.B.)

statia spatiala internationala


Intră acum și în grupul de