Social- democratii cred ca innoirea clasei politice trebuie sa inceapa cu presedintele Basescu


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, la Suceava ca este o iluzie sa crezi ca sistemul electoral modifica absolut si de la sine calitatea clasei politice românesti. Acesta a spus într-o conferinta de presa, referindu-se la PD, ca daca ar fi vorba de politicieni care ar trebui sa lase loc unei generatii mai tinere, ar trebui sa se înceapa cu Traian Basescu, Vasile Blaga sau Radu Berceanu.

Mircea Geoana spune uitându-se în propria ograda ca „în jurul echipei de conducere a PSD, cu exceptia lui Ion Iliescu, care este membru fondator, este presedinte de onoare si face politica de decenii, nici unul dintre liderii de azi nu a fost în FSN de exemplu, în timp ce la PD, Basescu, Videanu, Blaga, Berceanu, au fost membri FSN. Deci fac politica din 1990 cu voluptate”.

Presedintele PSD este de parere ca echipa de conducere aleasa la Congresul PSD este formata din tineri politicieni, dintr-o generatie mai proaspata, si care s-au apucat sa faca politica în ultimii sase-opt ani, „dar nu în ultimii 20 de ani”, a spus presedintele PSD.

În opinia acestuia, atunci când vorbeste de înnoirea clasei politice, Traian Basescu ar trebui sa înceapa cu el.  


Intră acum și în grupul de