Presedintele PSD crede ca guvernul ultraminoritar va ramane la putere si dupa alegerile europarlamentare


Intră acum și în grupul de

Aflat la Suceava, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca alegerile parlamentare vor putea fi organizate fie în iunie 2008, odata cu alegerile locale, daca actuala situatie, cu un guvern ultraminoritar ramâne si dupa 25 noiembrie, sau în martie 2009, daca formula de guvernare se va schimba.

În cadrul unei conferinte de presa acesta a precizat ca, în opinia sa exista toate sansele ca actualul guvern ultraminoritar sa ramâna la putere si dupa alegerile europarlamentare, astfel ca alegerile parlamentare se vor suprapune cu cele locale si vor fi organizate în iunie 2008.

„Daca se ajunge la un alt tip de formula, prin metode pe care astazi nu le pot identifica, pe urma vom sta cu acest ciclu politic pâna la capat, ceea ce înseamna ca ajungem cu alegerile în 17 decembrie 2008, fapt ce din punct de vedere practic nu e posibil de organizat. Atunci se poate ajunge la formula constitutionala cu alegeri mai târziu pâna la trei luni, ceea ce înseamna februarie-martie 2009”, a spus presedintele PSD.

Mircea Geoana a mai mentionat ca si PSD si PD si PNL doresc ca alegerile parlamentare sa fie organizate simultan cu cele locale, si a mai adaugat ca, în opinia sa se va forma o majoritate parlamentara pentru alegeri simultane, locale si parlamentare în iunie 2008.


Intră acum și în grupul de