Material electoral al PD vandalizat pana la distrugere


Intră acum și în grupul de

COMUNICAT DE PRESA
 
Organizatia Judeteana Suceava a Partidului Democrat aduce la cunostinta publicului sucevean, a autoritatilor statului si a celorlalti competitori de pe scena politica un fapt absolut regretabil, ce nu ar fi trebuit sa se întâmple într-un municipiu despre care credem ca îsi merita destinul european, unul fundamentat pe civilizatie si respect.

Astfel, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie, unul dintre materialele electorale folosite de Partidul Democrat Suceava pentru promovarea candidatului sucevean la Parlamentul European, Florin Hrebenciuc, plasat în cartierul Burdujeni, a fost vandalizat pâna la distrugere.

Este vorba, mai exact, despre un panou situat pe pasarela din Burdujeni, care a fost mai întâi taiat si apoi deteriorat, urmele fiind înca vizibile. Maniera în care a fost facuta aceasta infractiune indica un act deliberat, realizat de „profesionisti”, iar suspiciunea noastra se îndreapta spre oameni angajati special în acest sens de catre una dintre celelalte organizatii politice reprezentate la nivel local. Este, desigur, datoria Politiei Municipiului Suceava sa afle cine anume este responsabil pentru acest act de vandalism si, în acest sens, Organizatia Judeteana Suceava a Partidului Democrat a depus deja o plângere. În acelasi timp, a fost sesizat si Biroul Electoral Judetean, astfel încât si aceasta institutie sa ia act de cele întâmplate.

Consideram, pe de alta parte, ca o responsabilitate indirecta pentru comiterea acestei infractiuni revine si Politiei Comunitare, aflate în subordinea Primariei Municipiului Suceava, care are obligatia de a asigura securitatea spatiului public. Tocmai de aceea, îi solicitam pe aceasta cale domnului Primar al Municipiului Suceava, Ion Lungu, sa ia masurile necesare pentru sanctionarea celor care trebuia sa patruleze în zona respectiva si pentru ca astfel de acte sa nu se mai repete.

Nu în ultimul rând, Organizatia Judeteana Suceava a Partidului Democrat lanseaza un apel catre reprezentantii celorlalte partide politice, pentru ca acum, pe ultima suta de metri a campaniei pentru alegerile europarlamentare, sa dea dovada de decenta si sa-si bazeze încercarile de convingere a electoratului pe argumente politice si nu pe actiuni cu un caracter violent. Cu sensul de avertisment, conducerea Organizatiei Judetene Suceava a Partidului Democrat a decis ca urmele panoului vandalizat sa nu fie înlaturate pâna la finalul acestei campanii, astfel încât opinia publica suceveana sa vada si sa cântareasca modul în care filialele locale ale celorlalte partide înteleg sa faca politica.
 

Organizatia Judeteana Suceava a Partidului Democrat


Intră acum și în grupul de