Universitatea „Stefan cel Mare” se doteaza cu un pian Steinway


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava va achizitiona pentru Sala Auditorium, care a fost data în folosinta în luna octombrie 2007, un pian marca Steinway, în valoare de aproximativ 100 000 de euro. Rectorul universitatii sucevene, prof.univ.dr. Adrian Graur, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa ca achizitia se va face în maximum doua luni de zile din fonduri proprii.

Acesta si-a exprimat dorinta ca studentii sa poata beneficia si de sansa unei educatii muzicale prin participarea la concertele ce vor fi sustinute în aceasta sala, iar achizitionarea unui pian va creste valoarea spatiului si se vor putea organiza si mai multe evenimente culturale importante.  

Rectorul Graur a spus ca aceasta sala moderna, care dispune de 240 de locuri si este „singura din Moldova” cu acustica deosebita, va gazdui concerte sustinute de formatii de studenti de la Conservatoarele din Iasi, Cluj Napoca, dar si de la facultatile de profil din regiunile Ivano-Frankivsk si Cernauti, cu care Universitatea suceveana are deja parteneriate încheiate.


Intră acum și în grupul de