FOTBAL » Bomba iernii: Adrian Cristea la Steaua?!


Intră acum și în grupul de

„Vom cumpara un mijlocas de constructie si un atacant”, anunta Gigi Becali în urma cu doua saptamâni. Daca vârful pare a veni în Ghencea din America de Sud, playmaker-ul, din câte se pare, este produs al Ligii lui Mitica.

În momentul în care a intrat în fotbalul autohon, Ana-Maria Prodan nu a luat în calcul o eventuala împacare între verii Becali. Una în avantajul ambelor parti. Pe de o parte, Ioan si Victor au început sa îsi recâstige clientii si sa obtina semnaturile altora noi, precum Nicolae Dica si Dorin Goian. Pe de alta parte, Steaua are din nou „deschidere” la transferuri mari, cunoscute fiind natura achizitiilor ros-albastre din ultimii ani.

Aflat sub contract cu Ana-Maria Prodan, Adrian Cristea a rupt contractul de impresariere cu agenta sa si a semnat un altul nou. Cu cine credeti?! Cu firma fratilor Becali, evident. Playmaker-ul dinamovist, pe departe cel mai în forma jucator al campionilor din acest sezon, ar fi fost cel care a cerut în mod expres ruperea întelegerii cu sexy-impresara. De cealalta parte a baricadei, fratii Becali vor urma sa plateasca Anei-Maria clauza de reziliere a fotbalistului, una care se ridica la 500.000 de euro. Victor Becali a confirmat acest lucru pentru editia on-line a saptamânalului Fanatik. „E adevarat ca Adrian Cristea nu mai e jucatorul Anei-Maria Prodan si ca a devenit jucatorul nostru”, a declarat impresarul.

Principala urmare a noului contract de impresariere semnat de Cristea ar fi, din câte se pare, o eventuala trecere la Steaua. Mijlocasul i-a impresionat pe ros-albastri înca din toamna lui 2004, când Politehnica Iasi a produs o mare surpriza în Ghencea, învingându-l cu 1-0 printr-un gol de senzatie marcat tocmai de Cristea. În plus, cum mijlocasii centrali ai Stelei sunt mai toti defensivi – Florin Lovin, Ovidiu Petre, Mirel Radoi, Marius Croitoru, Eric Bicfalvi –, echipierul lui Dinamo pare a fi solutia perfecta pentru rezolvarea crizei ros-albastre. Vicecampionii au însa adversari pe masura. De serviciile tehnicului mijlocas român sunt interesate si doua dintre fortele din Bundesliga: Hertha Berlin si Bayer Leverkusen, echipe pentru care suma ceruta de „câini”, 4.000.000 de euro, nu reprezinta nicidecum o problema.


Intră acum și în grupul de