Directorul Spitalului Judetean se grabeste sa cheltuie zecile de miliarde de lei „economisite” pe spinarea personalului si a pacientilor


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, Costica Dascaliuc, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa ca modernizarea spatiului în care functioneaza Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a început cu lucrari la instalatia sanitara, urmând a demara si cele pentru realizarea Camerei de Resuscitare.

Constantin Dascaliuc a spus ca se va lucra pe tronsoane astfel încât sa nu fie afectata activitatea UPU. Pentru reabilitarea UPU a SJU Suceava au fost alocate fonduri de 5,6 miliarde de lei vechi de catre Ministerul Sanatatii Publice, un miliard de lei vechi de Banca Mondiala, iar 1,4 miliarde de lei din veniturile proprii ale spitalului.

În aceasta perioada sunt programate a se realiza o serie de lucrari de reabilitare si în alte sectii si compartimente a Spitalului Judetean Suceava. Potrivit managerului unitatii în sectiile de ortopedie si ATI, farmacia si blocul alimentar a fost montata deja tâmplaria noua iar în câteva zile se vor pune si usi noi. De acelasi tratament va beneficia si sectiile ORL, gastroenterologie si nefrologie, în vreme ce la ORL, Cardiologie si pe doua holuri vor fi înlocuite pavimentele.

Se mai are în vedere organizarea de licitatii pentru achizitionarea a doua seturi de mese complete de chirurgie, una pentru viitoarea sala de neurochirurgie, care va functiona de la 1 ianuarie 2008, a doua pentru blocul operator. De asemenea se vor cumpara 1300 de seturi de lenjerii – rezerve pe lânga cele 1000 primite de la firma care gestioneaza spalatoria spitalului.

În privinta bucatariei, directorul Dascaliuc a precizat ca se începe montarea ventilatiei, iar luni se va semna contractul pentru dotarea cu utilaje, urmând sa se realizeze, între timp, lucrarile la instalatiile electrice si termice. Seful spitalului judetean spera ca la mijlocul lunii viitoare bucataria sa fie functionala. Lucrarile pentru modernizarea bucatariei au început dupa ce Directia Sanitara Veterinara Suceava a atentionat conducerea unitatii ca va închide blocul alimentar.

Cât privesc reparatiile, în urma unui control al Biroului de Audit al ASP Suceava, pentru activitatea din primele 9 luni ale anului, s-a depistat faptul ca în cont, pentru reparatii curente exista necheltuita suma de 8,4 miliarde de lei vechi, desi conducerii unitatii i s-au solicitat prin numeroase rapoarte fonduri pentru diferite lucrari pe sectii.

Raportul ASP Suceava, prin care se solicita destituirea directorului Spitalului Judetean pentru management defectuos, a impulsionat conducerea care se grabeste sa cheltuie, pâna sfârsitul anului, zecile de miliarde de lei vechi „economisite” pe spinarea bolnavilor si a personalului.  


Intră acum și în grupul de