Partenerii italieni ai CJ Suceava condamna fenomene de represalii bazate pe principiul criminalitatii in masa din Italia


Intră acum și în grupul de

Purtatorul de cuvânt al Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a declarat, joi, ca partenerii italieni ai CJ Suceava au transmis o scrisoare deschisa autoritatilor sucevene prin care dau dovada de responsabilitate aratând ca nu este normal ca întregul popor român sa sufere pentru faptele unor persoane.

Presedintele Comunitatii Montane Valle Roveto din regiunea italiana Abruzzo, Di Cesare Marcello si directorul acestei comunitati, Stefano din Rocco, arata în scrisoare ca dupa crima din Roma s-au înregistrat fenomene de represalii bazate pe principiul criminalitatii în masa „vinovat un individ, vinovati toti”.

În opinia acestora între fortele politice se observa o competitie în solicitarea de masuri urgente, în unele cazuri aproape punitive, dând expresie si forta fenomenelor de intoleranta si rasism care au drept unica urmare alimentarea urii, suspiciunii, violentei si tuturor manifestarilor care nu se preteaza unei societati ce vrea sa fie etichetata drept „civila”. Acestia mai precizeaza ca urmare a acestui fapt, consecinta este ca numerosi indivizi sunt îngramaditi în spatii total neadecvate de a gazdui fiinte umane, în conditii nedemne pentru una din cele mai dezvoltate tari din Europa si ca de conditiile mizere în care locuiesc copii, femei si batrâni se aminteste doar când se produc fapte gravitatea celor petrecute la Roma.

Un alt aspect aratat de cei doi este omiterea faptul ca românii contribuie prin munca lor la îmbunatatirea tarii, „realizând munci pe care noi, italienii, le consideram nedemne”.

Reprezentantii Comunitatii Valle Roveto reamintesc ca din 2004 colaboreaza cu judetul Suceava în mai multe domenii experimentând astfel „o forma de cooperare transfrontaliera inovatoare”, si ca a fost nevoie sa depaseasca considerabilele reactii de neîncredere manifestate de români fata de italieni, mai precis fata de antreprenori care, deseori sunt considerati exploatatori pentru ca au platit si înca platesc salarii mici muncitorilor din România, „fata de conationalii nostri care, în numar mare, vin în România pentru placeri de alt gen”.

„Ar fi trebuit sa ne urasca, ar fi trebuit sa adopte o atitudine de intoleranta fata de noi, datorita acestor abuzuri, însa nu au facut-o. Au dat dovada de o deosebita maturitate”, mai spun în scrisoare presedintele Comunitatii Montane Valle Roveto din regiunea italiana Abruzzo, Di Cesare Marcello si directorul acestei comunitati, Stefano din Rocco.

Potrivit scrisorii deschise, autoritatile din România si Italia trebuie sa faca mai mult în vederea depasirii situatiei create, esentiala fiind restabilirea dialogului între cele doua tari si sa fie revigorata colaborarea între Politiile din cele doua state pentru prevenirea si gestionarea episoadelor de violenta.

Purtatorul de cuvânt al CJ Suceava, Catalin Nechifor, a apreciat gestul partenerilor italieni ai judetului Suceava aratând ca nu se poate vorbi de o Europa puternica fara sa ne acceptam cu bune sau cu rele. 


Intră acum și în grupul de