(FOTO+VIDEO) 7.500 pachete de ţigări de contrabandă, descoperite într-un autoturism care a fost urmărit în trafic de poliţiştii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

O cantitate de 7500 de pachete de ţigări de contrabandă a fost descoperită într-un autoturism abandonat de un şofer care refuzase să oprească la semnalele poliţiştilor de frontieră şi a fost urmărit în trafic aproximativ zece kilometri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina au depistat, marţi dimineaţa, în trafic, în localitatea suceveană Paltin, un autoturism marca Mercedes ML, înmatriculat în Austria, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Întrucât şoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, aceştia au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză.

După aproximativ 10 kilometri, autoturismul a fost descoperit abandonat lângă o locuință din localitatea suceveană Lupcina.

“Imediat au fost luate măsuri de cercetare și supraveghere a zonei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au observat un alt autoturism de teren, marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie, implicat şi el în activitatea de contrabandă, în timp ce se deplasa către maşina abandonată”, a spus Poroch Seriţan care a precizat că poliţiştii de frontieră au oprit pentru control autoturismul respectiv constatând că maşina era condusă de un sucevean în vârstă de 29 de ani.

Poliţiştii de frontieră au descoperit în maşina abandonată 7500 de pachete de ţigări în valoare de 75 000 de lei, întreaga cantitate de ţigări fiind confiscată, iar autoturismul în valoare de 24.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, bărbatul în vârstă de 29 de ani este cercetat pentru complicitate la contrabandă în formă agravantă.

“În continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, a mai spus purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de