Sindicaliştii de la UJS Sanitas Suceava încep acţiunile de protest cu depunerea unui memoriu la Prefectura Suceava


Intră acum și în grupul de

Liderii organizaţiilor afiliate Uniunii Sindicale Judeţene Sanitas Suceava vor depune, miercuri, un memoriu la Prefectura Suceava în care vor fi prezentate nemulţumirile salariaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială.

Potrivit liderului judeţean al UJS Sanitas Suceava, Romică Balan, o delegaţie a Sanitas Suceava va purta, miercuri, la Prefectura Suceava, discuţii cu subprefectul judeţului, Atanasă Nistor, despre revendicările membrilor de sindicat.

“Acest demers este primul pas dintr-o serie de acţiuni de protest stabilite la nivel naţional de Federaţia Sanitas din România, organizaţie care numără peste 100.000 de membri, fiind cea mai mare federaţie sindicală din sistemul de sănătate”, a spus Balan.

SANITAS - PROTESTE

El a arătat că, în perioada 9 – 13 mai, o delegaţie a Uniunii Sindicale Judeţene Sanitas Suceava va participa la pichetarea Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Muncii.

“În cazul în care revendicările Federaţiei Sanitas nu vor fi soluţionate favorabil, în luna iunie vor avea loc ample proteste de stradă – marşuri şi mitinguri – cu participarea a zeci de mii de protestatari”, a precizat liderul UJS Sanitas Suceava.

Printre revendicările sindicaliştilor de la SANITAS se numără eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, acordarea sporurilor raportate la salariul de bază actual, deblocarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar şi de asistenţă socială şi finanţarea corespunzătoare a acestora, echivalarea studiilor asistenţilor medicali, reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, precum şi alocarea a 6 la sută din PIB pentru Sănătate şi creşterea salariilor cu 25 la sută şi în anul 2016 pentru tot personalul din sistemul sanitar şi de asistenţă socială.

Potrivit liderului sindical sucevean. UJS Sanitas Suceava numără peste 2000 de membri de sindicat la nivel judeţean.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de