„Unind tinerii din Suceava si Cernauti prin arta filmului”


Intră acum și în grupul de

În cadrul Programului de Vecinatate România – Ucraina 2004-2006 Phare CBC 2005, Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS) deruleaza proiectul „Unind tinerii din Suceava si Cernauti prin arta filmului”. Proiectul se desfasoara pâna pe data de 17 septembrie 2008, si are ca scop crearea unei oportunitati de cooperare între 14 tineri români si 14 tineri ucraineni în vederea realizarii unor productii video, ghidati de tematica „Cernauti 600”. Ana Maria Bucaciuc, coordonatorul  proiectului a precizat ca obiectivul general al acestuia proiect îl constituie crearea unui cadru de cooperare transfrontaliera între tinerii talentati în arte vizuale din Suceava si Cernauti în vederea facilitarii accesului la cunoasterea culturii si valorilor specifice vecinilor de granita, utilizând tehnica video.

Astfel 28 de tineri talentati în arte vizuale vor fi instruiti în tehnica video, iar în cadrul perioadelor de training vor fi realizate productiile de film „Cernauti 600”. Se vor înfiinta doua Cluburi ale Filmului de Scurt Metraj – unul în Cernauti si unul în Suceava, un centru de arte vizuale functional la Suceava, un centru online de promovare a productiilor transfrontaliere de film de scurt metraj, dar si o retea transfrontaliera functionala de tineri – creatori de film, un instrumentar bilingv de tehnica de film.

Implementarea proiectului se face prin parteneriatul dintre Centrul pentru Parteneriat Social Cernauti si Scoala Populara de Arte „Ion Irimescu” Suceava.


Intră acum și în grupul de