Aeroportul Suceava angajează cu 10.000 de lei un cabinet de avocatură pentru a se apăra în procesul în care Tehnic Asist Botoşani cere să i se mai plătească 10 milioane de lei pentru lucrările de la aeroport


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să discute, vineri, un proiect de hotărâre privind acordarea de servicii de consultanţă şi reprezentare juridică a Aeroportului Suceava în procesul deschis de Tehnic Asist Botoşani la Tribunalul Suceava.

Potrivit proiectului, Cabinetul de avocat Solcanu Simona ar urma să acorde servicii de consultanţă şi reprezentare juridică în acest proces contra sumei de 10.000 de lei care reprezintă atât reprezentarea în proces atât în faţa Tribunalului Suceava cât şi a Curţii de Apel Suceava.

Mariuta

Consiliul Judeţean Suceava a avizat, în ultima şedinţă,  ca Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava să selecteze o casă de avocatură pentru  a se apăra în procesul deschis de firma Tehnic Asist din Botoşani care  a lucrat la modernizare, urmând ca în şedinţa următoare să supună dezbaterii angajarea avocatului şi plata onorariului.

 

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a cerut în plenul Consiliului Judeţean Suceava acceptul pentru ca aeroportul să angajeze o casă de avocatură pentru a se apăra în procesul deschis de firma  care a executat lucrările de modernizare printr-un proiect european.

 

El a arătat că a primit citaţia de chemare în judecată şi că firma cere 5,1 milioane de lei pentru plata unor lucrări suplimentare şi alte 5,1 milioane de lei pentru „îmbogăţire fără justă cauză”, care înseamnă „faptul juridic licit prin care are loc mărirea patrimoniului unei persoane prin micşorarea corelativă a patrimoniului altei persoane, fară ca pentru acest efect să existe o cauză justă sau un temei juridic”.

 

Măriuţa a explicat că firma Tehnic Asist a efectuat lucrări de stabilizare a terenului de 4,7 milioane de lei care nu au fost decontate întrucât nu s-a respectat soluţia proiectantului, care prevedea stabilizare mecanică şi a fost folosită soluţia de „stabilizare chimică”, soluţie care nu a fost acceptată însă de beneficiar.

 

El a mai spus că pentru lucrările de modernizare de la aeroport, contractului încheiat cu firma din Botoşani nu a prevăzut cheltuieli „diverse şi neprevăzute” şi că nu s-au putut plăti lucrările suplimentare efectuate.

 

Măriuţa a mai spus că Aeroportul Suceava se va îndrepta împotriva proiectantului în acest caz.

 

Aeroportul Suceava a fost modernizat printr-un proiect finanţat cu 105 de milioane de lei prin POS Transporturi, pentru execuţia lucrărilor fiind încheiat un contract cu firma Tehnic Asist din Botoşani. (N.B.)


Intră acum și în grupul de