Euro-calcule


Intră acum și în grupul de

Nationala României s-a calificat dupa opt ani de „seceta” la un turneu final. Euro 2008. O competitie, gazduita de Austria si Elvetia, despre care optimistii, în frunte cu Victor Piturca, spun ca ne poate aduce primul trofeu important în vitrina.

Pesimistii înca nu si-au facut simtita prezenta. Sa vedem însa care sunt cele 16 echipe calificate si care sunt cele patru urne valorice ale Europenelor de anul viitor:  

Urna 1: Austria, Elvetia, Grecia, Olanda.

Urna 2: Croatia, Italia, Cehia, Suedia.

Urna 3: România, Germania, Portugalia, Spania.

Urna 4: Polonia, Franta, Rusia, Turcia.  

La o prima privire asupra urnei valorice în care se afla tara noastra, nu putem decât sa zâmbim. Fiind putin subiectivi, putem afirma, cu mâna pe inima, ca urna noastra este pe departe cea mai „grea”, cea mai valoroasa. Drept urmare, nu putem decât sa le multumim „scumpilor” nostri vecini de la sud de Dunare pentru faptul ca ne-au învins si ne-au pus în situatia extrem de fericita de a „retrograda” o urna si de a evita trei nume înfricosatoare: Germania, Portugalia si Spania.

Analizând si celelalte trei urne, putem creiona cu lejeritate componenta unei grupe în care tricolorii ar avea sanse maxime de calificare. Din prima urna, Austria si Elvetia, drept tari organizatoare, pot fi învinse cu tot cu aportul publicului. La fel ca si Grecia care, desi este campioana europeana en-titre, nu ar reprezenta un obstacol de netrecut pentru „tricolori”. Desi le-am scos patru puncte din sase, olandezii ramân de evitat. Urna a doua prezinta o echipa extrem de puternica – Italia, campioana mondiala en-titre – si trei oarecum de nivel egal: Croatia, Cehia si Suedia. Dintre ele, ar fi de preferat gruparea ceha sau cea suedeza, tinând cont de parcursul croatilor în preliminarii si de modul în care au evoluat miercuri pe “Wembley”. În ceea ce priveste ultima urna valorica, Franta ar trebui evitata, în timp ce un adversar ca Polonia, Turcia sau Rusia nu ne-ar creea mari probleme. În conditiile în care Mutu si ai lui vor prinde o zi buna, evident.

Astfel, grupa norocului ar fi alcatuita din:

1. Austria

2. Suedia

3. România

4. Rusia

Grupa “mortii” ar opune “tricolorilor” echipele:

1. Olanda

2. Italia

3. România

4. Franta

Tragerea la sorti a grupelor Campionatului European va avea loc duminica, 2 decembrie, în localitatea elvetiana Lucerna.  


Intră acum și în grupul de