Sase scoli din judet au primit acreditari pentru noi specializari


Intră acum și în grupul de

Mai multe grupuri scolare din judetul au primit aprobare de la Agentia Româna de Acreditare si Control în Învatamântul Preuniversitar (ARACIP) pentru înfiintarea de noi specializari – calificari profesionale pentru diferite nivele de studii. „Zilele acestea în judet se afla o comisie a ARACIP care verifica daca solicitantii îndeplinesc criteriile. Cu o singura exceptie toate solicitarile au fost aprobate” a declarat adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu.

Astfel Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava a primit acreditare pentru înfiintarea profilului matematica-informatica iar Colegiul Agricol Radauti pentru anul de completare s-a aprobat calificarea de lucrator în agroturism iar pentru clasa a XII-a, nivelul ruta progresiva ( se adreseaza elevilor de la scolile de arte si meserii -SAM, care au urmat apoi anul complementar si apoi clasele XI si XII ce alcatuiesc ruta progresiva, pentru ca la final sa aiba acelasi nivel de studii ca cei care au urmat cursurile liceale) s-a aprobat calificarea de tehnician pentru animale de companie.

Colegiul Agricol Falticeni a solicitat si primit avizul pentru tehnician în constructii si lucrari publice si pentru tehnician veterinar pentru ruta progresiva, Colegiul „Mihai Bacescu” Falticeni pentru SAM a primit aprobare pentru lucrator în electromecanica si lucrator în alimentatie. Fosta scoala profesionala din Vatra Dornei, acum Grupul Scolar „Vasile Deac” pentru ruta progresiva are specializarea tehnician în prelucrarea lemnului iar Liceul nr. 1 Câmpulung Moldovenesc tehnician în turism.

Singura scoala care nu a primit aprobare pe motiv ca nu se încadreaza în tendintele de dezvoltare locala este Grupul Scolar Iacobeni ce a dorit sa înfiinteze specializarea de tehnician în industria textila si desing vestimentar.   


Intră acum și în grupul de