Suceava este singurul judet din tara unde toate sectiile de votare au fost dublate


Intră acum și în grupul de

Un numar de 562.376 de alegatori înscrisi în listele electorale permanente sunt asteptati, duminica, la vot în cele 1008 sectii de votare organizate în judetul Suceava pentru alegerea Parlamentului European si pentru referendum.

Pentru aceste consultari electorale au fost distribuite, în sectiile de votare, câte 617.846 de buletine de vot pentru atât pentru alegerea europarlamentarilor cât si pentru referendumul privind votul uninominal. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a precizat ca Suceava este singurul judet din tara unde toate sectiile de votare au fost dublate pentru referendum astfel încât functioneaza în aceeasi cladire, dar în sali diferite.

Acesta a spus ca buletinele de vot pentru alegerea PE distribuite în judet cântaresc sapte tone în timp ce cele pentru referendum doua tone.

În judetul Suceava 407. 763 alegatori au carti de identitate, restul urmând sa voteze folosind buletinul de identitate.

În judet sunt 707 persoane fara drept de vot si nu au fost solicitari din partea alegatorilor comunitari, membri ai altor state ale UE decât România, cu domiciliul sau resedinta în România, pentru a-si exprima optiunea la alegerile pentru desemnarea reprezentantilor României în Parlamentul European. 


Intră acum și în grupul de