Fotbal. Liga I : CFR fura cu arbitrii


Intră acum și în grupul de

Gloria Bistrita – CFR Cluj 2 – 2 

Gloria Bistrita a pierdut doua puncte pretioase în lupta pentru cupele europene, dupa 2-2, pe teren propriu, cu CFR Cluj, însa elevii lui Ovidiu Sabau nu au nicio vina. Liderul Ligii I a facut poate cea mai slaba partida din acest sezon, exceptând rusinea din „dubla” cu Anorthosis Famagusta, dar a reusit totusi sa smulga un egal pe terenul lui „tata Padureanu”, apelând la o arma din arsenalul trecut al presedintelui bistritean: arbitrul.

Cristi Balaj a avut o prestatie aproape de penibil, iar asistentii nu au facut nimic sa-l îndrume pe drumul cel bun. Greselile au fost de ambele parti, însa CFR Cluj a beneficiat de cele decisive. Întâi Tony a scapat neavertizat, poate chiar si cu rosu, dupa ce l-a lovit cu cotul pe Dobre, însa eliminat ar fi trebuit sa fie si Mircea Rus, de la gazde. Dar Balaj, orbit de soare, nu a vazut.

Nici Nuno Claro nu a vazut, tot din cauza soarelui, sutul puternic al lui Hadzibulic, de la 20 de metri, iar din reflex a reusit sa respinga doar pâna în picioarele lui Abrudan, care a deschis scorul pentru gazde, în minutul 26. De parca nu era suficient, doua minute mai târziu, Nuno Claro gafeaza iar si iese eronat la o angajare în adâncime a lui Dobre, care a scapat din marcajul lui Culio si a înscris în poarta goala .

Parea ca CFR Cluj se îndreapta spre prima înfrângere din acest sezon, însa Fabbiani a relansat partida, în minutul 32, dupa un corner batut de Culio. În finalul reprizei avea sa fie consemnata o noua gafa, însa nu a mai fost Nuno Claro în centrul atentiei, ci arbitrul Cristi Balaj. Fabbiani a reusit o faza spectaculoasa, strecurând mingea printre trei adversari, însa aceasta s-a transformat în circ atunci când Balaj a aratat punctul cu var, la caderea „capcaunului”.

Cadu a executat în forta si a egalat, însa a fost ultima reusita a meciului, iar CFR Cluj a pierdut primele puncte în deplasare, în turul de campionat, desi mai corect spus este ca a câstigat unul.

UTA Arad – Rapid 1 – 0

Revenirea lui Nicolae Bara la “Batrâna Doamna” pare sa fie de bun augur. Aradenii s-au impus cu scorul de 1-0 în fata Rapidului lui Mircea Rednic, într-un joc în care salvatorul de alta data, portarul Danut Coman a gafat la golul gazdelor. Tehnicianul giulestean a suferit astfel prima înfrângere în deplasare de când a preluat formatia alb-visinie.

În minutul 57 Balan a centrat de pe partea dreapta, Coman a scapat mingea, iar Baltoi a înscris din apropierea portii. În minutul 86 al meciului, portarul Mârne a aparat o lovitura de la 11 metri executata de brazilinaul Cesinha. Arbitrul Istvan Kovacs a dictat lovitura de pedeapsa dupa ce Mârne l-a faultat pe Mazilu.

Antrenorul lui UTA, Marin Barbu, a obtinut prima victorie de când a preluat echipa aradeana, înainte acestei întâlniri înregistrând doua egaluri si trei înfrângeri în timp ce Mircea Rednic a fost contestat din nou de fanii rapidisti.

FC Vaslui – Unirea Urziceni  1 – 1

Într-un meci catalogat drept derbiul provinciei, datorita pozitiei celor doua formatii în clasamentul Ligii I, Unirea Urziceni a avut sansa sa plece cu toate cele trei puncte, însa Bukvic a anulat reusita lui Bilasco din prima repriza. În minutul 38, chiar antrenorul Dorinel Munteanu avea sa îi ajute pe oaspeti, dupa ce a vrut sa respinga în fata cu capul, dar a pasat neinspirat spre propria poarta. Marius Bilasco a intuit perfect greseala fostului international român si a înscris cu o lovitura de cap foarte bine plasata, în poarta lui Haisan.

La cinci minute de la reluare, Stelea, care a scos câteva goluri ca si facute, nu a mai putut sa se opuna loviturii de cap a lui Bukvic, care a adus egalarea pentru vasluieni, plasând mingea la coltul stâng al portii, dupa o centrare venita de pe partea dreapta, de la Buhaescu.

Meciul va naste însa controverse, dupa ce în finalul partidei Ionica Serea a refuzat un penalti pentru oaspeti, la un hent în careu, indicând ca mingea a fost sutata de la o distanta prea mica pentru a acorda penalti. Cum hentul, chiar si involuntar, a împiedicat decisiv faza de actiune a ialomitenilor, sunt asteptate reactii vehemente la adresa arbitrajului din partea lui Mihai Stoica si Dan Petrescu, care înaintea partidei avertizau ca la Vaslui s-ar putea sa bata vântul într-o singura directie.

Otelul Galati – Farul Constanta  2 – 0 

Pentru a doua oara consecutiv, Otelul Galati a reusit sa câstige o partida de Liga I fara sa primeasca gol. Dupa succesul de la Piatra Neamt, când s-a impus cu 1-0, Otelul, care a primit în total 32 de goluri în acest sezon, s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în fata formatiei Farul Constanta, într-un meci contând pentru etapa a 16-a.

Victoria galatenilor, prima în fata Farului de pe 21 august 2004, a fost adusa de golurile marcate de Jula si Daniel Stan în repriza a doua, iar ea a adus totodata si deblocarea primelor. În minutul 63, Emil Jula a profitat de o greseala a lui Mala, a patruns în careul constantean si l-a învins pe goalkeeperul Farului cu un sut la coltul lung. Acelasi Mala a fost erou negativ si la golul doi, dupa ce l-a faultat în careu pe Iorga. Alexandru Tudor a indicat punctul cu var, iar Daniel Stan a executat perfect penaltiul, în minutul 89, stabilind scorul final.

“U” Cluj – Poli Iasi  1 – 1

Universitatea Cluj a obtinut al saptelea rezultat de egalitate în cele 16 etape disputate pâna acum în sezonul 2007-2008 al Ligii I, terminând 1-1 partida cu o alta contracandidata la retrogradare, Poli Iasi.

Miclea a deschis scorul pentru formatia condusa de Ionut Popa, în minutul 50, dupa ce a patruns la marginea careului si a marcat cu un sut la firul ierbii, în dreapta lui Moldovan.

Venit joi la “U” Cluj, brazilianul Andre Astrorga a debutat cu dreptul în Liga I, dupa ce a stabilit scorul final, în minutul 88, la doar 13 minute dupa ce l-a înlocuit pe Baciu. Brazilianul si-a facut simtita intrarea si a marcat cu o lovitura de cap, de la marginea careului mic, dupa o centrare din corner.

Clasament

1.       CFR Cluj                  16      12      4        0        27-10  40p

2.       Unirea Urziceni         16      9        5        2        21-12  32p

3.       Rapid                      15      8        5        2        24-12  29p

4.       Poli Timisoara           15      8        4        3        31-22  28p

5.       Steaua                   15      8        4        3        14-9   28p

6.       FC Vaslui                 16      7        6        3        25-16  27p

7.       Dinamo                    16      7        5        4        24-15  26p

8.       Gloria Bistrita            15      6        4        5        19-22  22p

9.       Otelul Galati             16      7        0        9        23-32  21p

10.     Ceahlaul P. Neamt     14      5        2        7        15-17  17p

11.     U Craiova                 16      5        2        9        16-20  17p

12.     Gloria Buzau             16      5        2        9        16-30  17p

13.     Dacia Mioveni           15      4        4        7        15-19  16p

14.     Poli Iasi                   16      4        3        9        15-21  15p

15.     UTA Arad       1        6        3        5        8        14-20  14p

16.     Pandurii Tg. Jiu         15      3        4        8        14-18  13p

17.     Farul Constanta        16      3        4        9        7-18   13p
18.     U Cluj                      16      1        7        8        19-26  10p


Intră acum și în grupul de