Cinci ordonanţe de suspendare a activităţii şi amenzi de 11.200 de lei aplicate de DSVSA Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de 14 amenzi în valoare totală de 11 200 de lei, 18 avertismente şi cinci ordonanţe de suspendare temporară a activităţii au fost dispuse de inspectorii sanitari-veterinari în urma efectuării a peste 160 de activităţi de control de la începutul lunii aprilie.

Leon Postolache (4)

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache a declarat, luni, pentru NewsBucovina că pe parcursul lunii aprilie au fost efectuate 169 de acţiuni de control cu tematică specifică perioadei premergătoare Sărbătorilor pascale, care au vizat pieţele agroalimentare, supermarketurile, târgurile de animale, dar şi unităţi de procesare din judeţul Suceava.

Postolache a spus că o parte dintre controale au fost efectuate de inspectorii sanitari veterinari împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi de cei ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

El a mai spus că în urma controalelor au fost aplicate 14 amenzi în valoare de 11 200 de lei şi 18 avertismente pentru abateri de la normele sanitare veterinare şi s-au emis cinci ordonanţe de suspendare temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor constatate în cazul unor unităţi de abatorizare şi de procesare alimente.

Medicul veterinar sucevean a precizat că în cazul unităţilor a căror activitate a fost suspendată temporar s-au dispus măsuri de igienizare generală şi de remedieri structurale minore.

Directorul executiv al DSVSA Suceava a mai declarat că în urma verificărilor au fost confiscate 47 de kilograme de produse alimentare, respectiv 39 de kilograme de conserve de carne şi peşte confiscate din Bazarul Suceava şi 11 kilograme de carne de porc de la un magazin din cartierul sucevean Burdujeni.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de