Liderii judeteni ai partidelor politice multumiti, cu mici exceptii, de rezultatele votului


Intră acum și în grupul de

Potrivit raportarii de la ora 21:00, în judetul Suceava au fost prezenti la vot 31,04 la suta dintre persoanele cu drept de vot, ceea ce înseamna ca Suceava se afla pe locul 14 pe tara.

Cu mici exceptii, liderii judeteni ai partidelor politice se declara multumiti, dupa primele estimari ale rezultatelelor votului de duminica.

Catalin Nechifor, euro-parlamentar PSD:  

„În aceasta campanie Suceava a fost un adevarat câmp de lupta iar victoria înseamna foarte mult pentru PSD, în conditiile în care partidele au fost sustinute de premierul României, de presedintii de partide, de oamenii cei mai influenti în tara. Pentru mine este clar ca sucevenii considera ca social-democratia reprezinta cea mai buna alegere din punct de vedere politic. Multumesc mult celor care au mers la vot, indiferent cu cine au votat. Promit ca voi fi portavocea Sucevei la Bruxelles si Strasbourg”.

Gavril Mîrza, liderul judetean al PSD:

„Suceava are în Catalin Nechifor un euro-parlamentar pe care îl rog sa tina cont de problemele cu care s-a confruntat de-a lungul întregii campanii. Din punctul nostru de vedere a fost o campanie oarecum ciudata, ce s-a desfasurat cu mijloace disproportionate din punct de vedere material. Unele partide au facut risipa de forte si de mijloace. Trebuie sa recunosc ca personal ma asteptam de la PSD sa faca un scor mai bun la nivel de tara. La Suceava PSD suntem siguri ca va fi pe primul loc si eu personal sunt mândru de ceea ce am reusit sa facem în aceasta campanie. Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi”.

Ion Lungu, presedintele PNL Suceava:

„Este un rezultat scontat si pot spune ca am anuntat ca acesta va fi scorul chiar în urma cu câteva saptamâni la Delegatia Permanenta a PNL de la Constanta. Scorul este unul realist si oricât ar încerca multi sa-l minimalizeze fara PNL nu se va putea face viitorul Guvern, dupa alegerile din 2008. PLD într-adevar ne-a surprins cu scorul realizat dar pâna la urma se pare ca au reusit sa fure 4 % de la PD si sa treaca pragul de cinci la suta. Revin si reafirm ca din punctul nostru de vedere rezultatele sunt normale si cât se poate de realiste. Tin sa multumesc celor care s-au implicat în campanie si care au înteles cine a facut ceva pentru suceveni si pentru judetul acesta.”

Dumitru Pardau, liderul judetean al PLD Suceava:

„Suntem foarte bucurosi pentru ce am reusit. Este un scor pe care l-am asteptat.

Este un rezultat muncit si onorabil care ne da sperante si ne obliga pentru perioada urmatoare. Votul de duminica ne-a situat în primele patru partide din tara si asta înseamna ceva pentru un partid care s-a înfiintat acum 9 luni.

Din punctul meu de vedere este clar ca pentru viitor liberalismul va fi reprezentat în România de PLD iar lucrul acesta începe sa prinda foarte clar contur.

Cele aproximativ 7 % sunt de fapt rodul muncii si promovarii unor oameni valorosi.”

 
Eugen Uricec, presedintele PD Suceava:

„Este un rezultat scontat, si sondajele de opinie din perioada campaniei ne-au situat pe primul loc. Este un scor bun mai ales ca am depasit procentul de 30 %. Acest lucru este foarte bun pentru partid mai ales ca adversarii nostri politici sunt la o distanta de cel putin 10 %. Scorul ne obliga pentru perioada urmatoare, mai ales ca la vot a fost o prezenta extrem de slaba. Sunt foarte multe persoane indecise si dorim ca cele 32,5 % dintre procentele pe care le-am câstigat la aceste alegeri sa le putem mari cu voturile celor care acum nu au optat pentru nimeni.”

Costel Ignatescu, presedintele organizatiei judetene a PC Suceava:

„Asteptarile noastre la nivel de judet sunt foarte clare. Speram la un procent de 5 %, în conditiile în care am dus o campanie lejera si am vrut sa vedem daca oamenii care s-au declarat a fi ai nostri au fost cu adevarat alaturi de noi.

Vom lua în perioada urmatoare o serie de masuri de analiza a zonelor pe care le-am coordonat si vom vrea sa vedem ce anume am gresit si mai ales de ce. Vom duce o campanie asidua de constructie a unei noi retele de organizatii locale.”


Intră acum și în grupul de