Corina Creţu: Comisia Europeană a aprobat alocarea a aproape 44 de milioane de euro pentru şoseaua de centură a Sucevei

Comisia Europeană a aprobat prima etapă a unui proiect major în valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, din care aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcția șoselei de centură a municipiului Suceava, din România, a anunţat miercuri comisarul european Corina Creţu, potrivit unui comunicat al reprezentanţei în România a Comisiei Europene.

Corina Cretu Putna 15 august 2015

Proiectul va fi derulat în regiunea de dezvoltare Nord-Est a României, iar șoseaua de centură este parte a rețelei centrale TEN–T.

 

Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat că investițiile prin fondurile structurale în sisteme de transport rămân o prioritate pentru Comisia Europeană.

„Este și cazul centurii ocolitoare a municipiului Suceava, care va asigura conexiuni mai bune pentru transportul local și internațional, ajutând în același timp participanții la trafic să circule în siguranță, dar și să economisească timp”, a spus Creţu.

Acest proiect major este cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial „Transport” al României, în cadrul axei prioritare 1 „Modernizarea și dezvoltarea axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil și integrării acestuia cu rețelele de transport ale UE”. Decizia de cofinanțare pentru acest proiect se încadrează în perioada de programare 2007-2013, însă a doua etapă a proiectului va fi finalizată în cadrul perioadei de programare 2014-2020.(N.B.)

loading...