„Am scapat oare de sistemul ticalosit?”


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul sucevean Catalin Nechifor a apreciat, marti, ca exit poll-ul realizat de TNS CSOP, la comanda Realitatea TV, a fost „un mare bluf”.

Acesta a aratat ca a fost circumspect atunci când a aflat ca va exista un singur exit poll, dupa ce în 2004 s-au realizat trei sondari de acest tip si rezultatul final a fost foarte aproape de ceea ce s-a prezentat la închiderea sectiilor de votare.

„Acum însa, diferentele dintre ceea ce s-a prezentat în seara votului si ceea ce a rezultat la doua zile dupa scrutin, când s-au numarat si centralizat buletinele de vot, sunt mult mai mari si nasc, evident, semne de întrebare” a spus Catalin Nechifor.

Acesta a aratat ca potrivit datelor exit poll si cele rezultate în urma numaratorii voturilor diferenta dintre PD si PSD este de 5,26 la suta în conditiile în care eroarea maxima admisa este de +-2%.

„De ce oare diferenta la PD este de 2.92% (în sensul scaderii) si la PSD de 2.34% (în sensul cresterii)?”, se întreaba Catalin Nechifor.

Acesta se mai întreaba si care sunt motivele pentru care s-a încercat initial acreditarea ideii ca PD a obtinut peste 30% si ca PSD abia depasise 20%.

Catalin Nechifor a mai spus ca nu întelege de ce s-a dorit utilizarea unui singur instrument de tip exit poll si un singur operator.

„Daca PSD ar fi fost cel care hotara acest mod de lucru, cu siguranta revolutia portocalie ar fi început instantaneu, la fel ca si în 2004, când, saracul presedinte al BEC (de la acea data) a fost pus la zid pentru o eroare de soft informatic, care nici macar nu modifica structura votarii”, a spus eurodeputatul sucevean.

Acesta se întreaba de ce acum nu apar semnale din partea societatii civile sau ale celor care clamau furtul votului în alegerile parlamentare din 2004?

„Am scapat oare de sistemul ticalosit?”, se mai întreaba eurodeputatul Nechifor. 


Intră acum și în grupul de