Profesorii cu vechime de peste 30 ani au dat in judecata ISJ, CJ, scolile si primariile din localitatile unde lucreaza


Intră acum și în grupul de

Liderul Sindicatului din Învatamânt „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica a confirmat faptul ca toate cadrele didactice din judet, cu vechime în muncã de peste 30 de ani, au deschis procese în instanta, deoarece la modificarea Legii salarizarii nu s-a respectat articolul din statutul cadrului didactic care prevede acordarea de suplimente financiare.

Explicatia vine dupa ce inspectorul scolar general Lucian Lungu a anuntat ca, în ultimele zile la ISJ Suceava au venit sute de citatii de chemare în judecata, întrucât sute de dascali suceveni au apelat la instanta pentru a-si recupera drepturile salariale prevazute de statutul cadrului didactic. Cadrele didactice care lucreaza în sistem de peste 30 de ani, au apelat la ajutorul sindicatului „Spiru Haret” Suceava pentru a rezolva aceasta situatie, în instanta fiind chemate pe lânga ISJ, si scolile, primariile din localitatile în care lucreaza si Consiliul Judetean Suceava.

Cadrele didactice solicita acestor institutii sa le plateasca drepturile salariale neacordate, reprezentând contravaloarea transelor suplimentare care se acorda  personalului didactic cu vechime în munca cuprinsa între 30 si 40 de ani. Banii ceruti sunt pentru o perioada de trei ani anterioara depunerii cererii de chemare în judecata, actualizata în functie de rata inflatiei.

Inspectorul scolar general, Lucian Lungu a mai precizat ca primul termen în proces este pe 6 decembrie 2007. 


Intră acum și în grupul de