Daniel Hrenciuc repus in functia de inspector general adjunct


Intră acum și în grupul de

Adjunctul ISJ Suceava, Camelia Voinescu a trebuit marti, sa-si „faca bagajele”  dupa ce Daniel Hrenciuc, fostul inspector scolar general adjunct a fost repus în functie.

Daniel Hrenciuc a apelat la un executor judecatoresc pentru a veni din nou la Inspectoratul Scolar, întrucât, desi a obtinut în instanta anularea ordinului de demitere din functie, nu a primit de la minister un nou ordin, de numire pe post, asa cum prevede legea. Asa stând lucrurile, Daniel Hrenciuc s-a prezentat marti, dimineata la ISJ, însotit de avocatul sau si cu o notificare emisa de un executor judecatoresc prin care i se cerea inspectorului general sa puna în aplicare hotarârea judecatoreasca.   

Daniel Hrenciuc considera ca a fost tratat cu „lipsa de respect”. „Ministrul nu e deasupra legii, am asteptat mai mult de o saptamâna ca domnul Adomnitei sa puna în aplicare o decizie a instantei”, a spus Daniel Hrenciuc. Executorul judecatoresc a trimis o notificare si la MEdCT, prin care solicita respectarea legii si punerea în aplicare a unei hotarâri judecatoresti.

Daniel Hrenciuc a fost demis din functia de adjunct al ISJ Suceava în luna septembrie a acestui an, dupa ce, în urma unui control efectuat de MEdCT, acesta a primit calificativul „nesatisfacator”.

Acesta a atacat în instanta ordinul de demitere semnat de ministrul Cristian Adomnitei. Pe 14 noiembrie, instanta de contencios administrativ si fiscal a respins exceptia lipsei procedurii prealabile invocate de MEdCT si a admis cererea formulata de fostul inspector scolar general adjunct al judetului Suceava, Daniel Hrenciuc, în contradictie cu MEdCT si a dispus suspendarea executarii Ordinului 1999/ 04.09.2007 emis de MEdCT pâna la solutionarea irevocabila a actiunii în anulare, cu drept de recurs. 


Intră acum și în grupul de