Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va finanta cu 66,8 milioane de euro proiectul „Reforma educatiei timpurii in Romania”


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat, Hotarârea privind semnarea Acordului – cadru de împrumut dintre România si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), pentru finantarea proiectului “Reforma educatiei timpurii în România”, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

Proiectul are în vedere îmbunatatirea managementului gradinitelor, prin optimizarea planificarii în cadrul unitatilor de învatamânt prescolar prin implicarea si participarea activa a parintilor, precum si prin dezvoltarea profesionala a managerilor din gradinite (aproximativ 2.500 manageri formati), care beneficiaza de oportunitati de dezvoltare profesionala pe o perioada de maxim 4 ani.

În cadrul proiectului se vor urmari: îmbunatatirea competentelor si abilitatilor educatorilor din sistem, ca urmare a oportunitatilor de dezvoltare profesionala oferite pe o perioada de maximum 4 ani (cca. 35.000 profesori), reabilitarea/consolidarea a 340 de gradinite si constructia a 410 gradinite noi.

Vor fi înfiintate servicii îmbunatatite pentru copiii cu nevoi speciale, vor fi create 318 Centre de Resurse ce ofera servicii integrate si alternative stabilite la nivel national.

Costul total net estimat al Proiectului, prevazut a se implementa pe perioada 2007-2011, se cifreaza la 88,3 milioane euro si este finantat de BDCE cu 66,8 milioane euro si de Guvernul României cu 21,5milioane euro.


Intră acum și în grupul de