Mistret cu trichineloza impuscat pe fondul de vanatoare Bucinis


Intră acum și în grupul de

Un mistret împuscat pe fondul de vânatoare nr.4 Bucinis, de pe raza comunei Panaci, gestionat de catre AJVPS Vatra Dornei a fost depistat ca având trichineloza. Dupa ce a fost vânat la începutul acestei saptamâni, au fost prelevate probe pentru examen de laborator.

Potrivit sefului Directiei Sanitara –Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, dupa efectuarea testelor proba a fost depistata pozitiva fiind declarata trichineloza.  Acesta mai precizeaza ca în focar se va reactiva Comandamentul Antiepizootic Local, se va pune în aplicare un program de masuri pentru combaterea bolii si se va trimite carcasa de mistret la incinerare.

DSVSA Suceava atentioneaza toate institutiile si persoanele implicate în actiunile de vânatoare, ca trebuie sa anunte medicii veterinari competenti teritorial în vederea examinarii postmortem a animalelor împuscate si pentru a recolta probe de laborator ce vor fi expediate obligatoriu si în cel mai scurt timp la Laboratorul DSVSA  Suceava prin grija gestionarilor fondurilor de vânatoare.

Petrea Dulgheru mai precizeaza ca carcasele de vânat destinate consumului uman trebuie sa ramâna în depozitele frigorifice pâna la comunicarea buletinului de analiza de la DSVSA Suceava.


Intră acum și în grupul de