Autoritatile din Regiunea de Nord Est au depus mai multe proiecte decat resursele de finantare


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza a spus, joi, într-o conferinta de presa ca a fost prezent, miercuri, la Piatra Neamt, la sedinta Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est, unde participantii au abordat problema finantarii proiectelor de dezvoltare prin Programul Operational Regional (POR) care a devenit operabil.

Acesta a precizat ca autoritatile din cele sase judete ale Regiunii de Dezvoltare Nord Est au un portofoliu de proiecte în suma de 500 de milioane de euro pentru a fi promovate pe Axa 2 de dezvoltare a infrastructurii, în conditiile în care plafonul pentru aceasta axa este de 143 de milioane de euro.

În aceste conditii, Gavril Mîrza spune ca trebuie gasite modalitati pentru împartirea proportionala a acestei sume pe judete si localitati. Acesta a mai adaugat ca a fost identificata solutia promovarii de astfel de proiecte ce apartin unor orase sau municipii si pe Axa 1, de dezvoltare urbana ce are o alocare mai mare, de 225 milioane de euro.

Seful administratiei judetene sucevene a mai adaugat ca presedintii de Consilii Judetene trebuie sa discute cu primarii de orase si municipii pentru a se vedea ce proiecte pot fi transferate pe aceasta axa. 


Intră acum și în grupul de