Acasă Actualitate Autoritatile din Regiunea de Nord Est au depus mai multe proiecte decat...

Autoritatile din Regiunea de Nord Est au depus mai multe proiecte decat resursele de finantare


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza a spus, joi, într-o conferinta de presa ca a fost prezent, miercuri, la Piatra Neamt, la sedinta Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est, unde participantii au abordat problema finantarii proiectelor de dezvoltare prin Programul Operational Regional (POR) care a devenit operabil.

Acesta a precizat ca autoritatile din cele sase judete ale Regiunii de Dezvoltare Nord Est au un portofoliu de proiecte în suma de 500 de milioane de euro pentru a fi promovate pe Axa 2 de dezvoltare a infrastructurii, în conditiile în care plafonul pentru aceasta axa este de 143 de milioane de euro.



În aceste conditii, Gavril Mîrza spune ca trebuie gasite modalitati pentru împartirea proportionala a acestei sume pe judete si localitati. Acesta a mai adaugat ca a fost identificata solutia promovarii de astfel de proiecte ce apartin unor orase sau municipii si pe Axa 1, de dezvoltare urbana ce are o alocare mai mare, de 225 milioane de euro.

Seful administratiei judetene sucevene a mai adaugat ca presedintii de Consilii Judetene trebuie sa discute cu primarii de orase si municipii pentru a se vedea ce proiecte pot fi transferate pe aceasta axa. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version