Douazeci la suta din populatia Sucevei beneficiaza de apa calda non-stop


Intră acum și în grupul de

Un procent de 20 la suta din populatia Sucevei beneficiaza de apa calda non-stop în urma investitiilor de zece milioane de euro în modernizare a noua puncte termice si înlocuirii retelelor de distributie a apei calde si agentului termic. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat joi, într-o conferinta de presa ca prima parte a programului de reabilitare a termoficarii din municipiu s-a încheiat, cu o întârziere de o luna, din cauze determinate de unele impedimente tehnice si a lipsei personalului calificat, dar a tinut sa sublinieze si partea buna a lucrurilor, faptul ca aproape un sfert din populatia municipiului beneficiaza de apa calda în regim permanent.

„Îmi cer scuze sucevenilor pentru disconfortul creat si îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru, dar trebuie sa vedem si partea plina a paharului” a spus Ion Lungu.

Edilul sef sucevean estimeaza ca în aceste conditii, costul facturii pentru apa calda si încalzire va scadea, întrucât pierderile din retele, suportate de consumatori, se vor diminua de la 40-45% la 15-20%. Acesta a mentionat ca în 2007, pentru reabilitarea termoficarii în Suceava au fost cheltuite 10 milioane de euro, adaugând ca pentru schimbarea integrala a sistemului mai este nevoie de înca 30 de milioane de euro.

Primarul Lungu a mai declarat ca ramâne problema aducerii la starea initiala a drumurilor. „Din cele 37 de strazi au ramas de refacut 17. Asfaltam strazile principale pentru a face fata iernii, iar aleile dintre blocuri le vom reface la primavara deoarece nu mai este timp” a mai precizat Ion Lungu. 


Intră acum și în grupul de