Fostul inspector scolar general radauteanul Petru Carcalete repus de instanta in functia de consilier local


Intră acum și în grupul de

În urma deciziei instantei, fostul sef al ISJ Suceava, liberal- democratul Petru Carcalete, si-a reprimit postul din Consiliul Local Radauti. La începutul sedintei ordinare de joi, a CL Radauti secretarul municipiului, Haralambie Herghiligiu, a prezentat un certificat din 16 noiembrie, eliberat de Sectia Comerciala, Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Suceava, în care se arata ca Hotarârea din 27 septembrie a Consiliului Local, privind retragerea mandatului de ales obtinut de Petru Carcalete, a fost suspendata pâna la solutionarea irevocabila a cauzei.  

Radauteanul Petru Carcalete si-a pierdut calitatea de consilier în luna septembrie, potrivit unei sentinte irevocabile care a fost data tot de Tribunal Suceava. La acea vreme, Tribunalul a admis reclamatia Institutiei Prefectului si a obligat Consiliul Local Radauti sa ia act prin hotarâre de încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului consilierului local Carcalete Petru, si sa declare vacant locul detinut de acesta.  

Reclamatia Institutiei Prefectului a venit dupa ce Petru Carcalete a demisionat în ianuarie din PNL si s-a înscris în PLD. Potrivit legii privind statutul alesilor locali, persoanele plecate din partidele politice pe listele carora au fost alese în iunie 2004 îsi vor pierde mandatul de consilier. În septembrie, Petru Carcalete a fost demis din functia de inspector scolar general al ISJ Suceava, dupa ce a primit calificativul nesatisfacator în urma evaluarii activitatii sale manageriale. Acesta a contestat calificativul în instanta, dar înca nu are un raspuns, în schimb democratul Daniel Hrenciuc, tot din municipiul Radauti, a primit raspuns favorabil din partea instantei fiind repus marti în functia de adjunct al ISJ Suceava. 


Intră acum și în grupul de