PSD isi revendica intaietatea privind realizarea unui proiect ce vizeaza votul uninominal


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicai a spus vineri, într-o conferinta de presa ca PSD a fost primul partid care a depus, în 2005, un proiect de lege privind votul uninominal în sistem majoritar si în consecinta trebuie sa se afle printre autorii legii votului uninominal ce va fi adoptata. Acesta a precizat ca este posibil ca PSD sa depuna o propunere legislativa în acest sens.

Mirela Adomnicai a mentionat ca propunerile legislative pentru aceeasi tema se conexeaza, dar ca este important ca PSD sa se afle printre autorii legii pentru ca este partidul care a avut prima initiativa în acest sens.

Deputatul PSD a spus ca votul uninominal ar putea intra în vigoare la alegerile parlamentare viitoare, daca acestea vor fi organizate la termen si nu anticipat si daca acest proiect de lege va fi adoptat pâna la sfârsitul sesiunii parlamentare viitoare.

Cât priveste organizarea de consultari pentru legea votului uninominal initiata de presedintele Basescu, parlamentarul sucevean a lansat critici aratând ca acesta a fost un pretext pentru „legitimarea PLD”. În opinia Mirelei Adomnicai, referendumul a dovedit ca electoratul vrea „partide puternice” si nu „lideri puternici”. Acesta a mai

Mentionat ca „în catalogul electoral”, cei care nu s-au prezentat la vot sunt absenti motivati. 


Intră acum și în grupul de