Persoanele cu handicap vor sa devina mai „vizibile” pentru comunitatea locala


Intră acum și în grupul de

Asociatia „Blijdorp – România” celebreaza, pe 3 decembrie, pentru al treilea an consecutiv Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap, printr-un mars al copiilor cu nevoi speciale, însotiti de personalul Complexului terapeutic Blijdorp România – O noua viata” Suceava. Potrivit sefului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, Gheorghe Straton, Asociatia „Blijdorp – România” ales acum trei ani sa celebreze aceasta zi printr-un mars pentru a deveni mai „vizibili” pentru comunitatea locala si pentru a trezi interesul pentru nevoile acestei categorii sociale.

Prin marsul acesta, numit sugestiv „Pledoarie pentru demnitate” doresc doar sa fie acceptati toti laolata: copii cu handicap, parintii acestora, oameni care sunt implicati în recuperarea si asistenta sociala a persoanelor cu nevoi speciale.

Partenerii acestei actiuni sunt : Asociatiile umanitare „Cristos pentru România”, „Doamnele bucovinene”, „Salvati copiii”, „Regionala de Educatie a Adultilor”, „Red Ribbon” Falticeni, „Lumina Lina”, „Eagle Hause”, „Nevazatorilor”, „Misiune fara frontiere”, Fundatiile „O noua viata” Siret, „Ana”, „Sf. Nicolae”, Crucea Rosie, Primaria Suceava, Centrele de copii din cadrul DGASPC Suceava, Scoli din cadrul Programului de Actiune Comunitara „Împreuna”, Comisia Judeteana în Domeniul Egalitatii de Sanse.

Tot pe data de 3 decembrie, beneficiarii de la Centrul de Recuperare si Reabilitare Costâna si beneficiarii noii  Locuinte Maxim Protejate de la Mitocu Dragomirnei, încearca sa ofere o lectie de viata prin intermediul unui spectacol si a unei expozitii cu titlu si mesajul ,,SA ÎNVATAM SA SPARGEM…BARIERELE!!! …..ÎMPREUNA DORIM!…..ÎMPREUNA PUTEM!”


Intră acum și în grupul de