Satenii din Valeni, pastratori ai traditiilor populare


Intră acum și în grupul de

Cu o zi înaintea Zilei Nationale a României satenii din Valeni, comuna Malini au dorit sa împrospateze în inima românului nemuritoarele obiceiuri si traditii din zona Bucovinei .

Mai exact evenimentul s-a produs în cadrul pensiunii La Filuta, un loc realizat în stil traditional, având amenajate pe lânga gospodarie o stâna de oi cu ciobani si bucataria construita din butuci de lemn .

Oaspetii au fost primiti cu niste slanina si cu ceapa în farfurii de lemn sau puteai bea un vin din cani ceramice.
Copitele cailor de munte au batut neîncetat drumul înzapezit, fiind înhamati la sarete  si trasuri .

Pentru oamenii prezenti, printre care si echipa News-Bucovina, care s-a deplasat special pentru aceasta actiune, totul a fost bine pus la punct. Satenii au dorit sa de-a bine si în fata camerelor de filmare, actiunea fiind imortalizata pentru a dainui peste vreme.

Satenii îmbracati în costume populare au oferit un spectacol pe cinste fiecare având câte un instrument muzical, sau bice, clopotei, trâmbite.
Toata lumea a putut servi o cana de vin fiert si bineînteles nu putea lipsi tuica fiarta. La protap un satean avea grija sa rumeneasca un vitel, stârnind pofta celor din jur. La manifestare au cântat solisti de muzica populara printre care si Trupa Continental.

 

 

 


Intră acum și în grupul de