Intră acum și în grupul de
Ingrediente:
2 cesti(cafea) naut
apa, sare
4 capatâni usturoi
2 linguri ulei de masline extravirgin
boia de ardei
busuioc, cimbru, coriandru, tarhon
Preparare:
Se spala nautul foarte bine si se lasa peste noapte sa se înmoaie. A doua zi se strecoara de apa în care a stat nautul si se asaza în oala cu apa suficienta pentru a fierbe 1 ora. Dupa fierbere se strecoara de apa pastrând cam 1 ceasca de apa; nautul, asa fierbinte, se paseaza foarte fin cu un blender sau cu masina de tocat carne si se mai adauga usturoi, cimbru, busuioc, tarhon sau … dupa preferinta fiecaruia: mai sarat, mai piperat sau alte condimente preferate. Daca pasta este foarte tare, vâscoasa, se mai poate adauga apa astfel ca pasta sa fie asemanatoare unui pateu. Pasta se împarte în 2: una va fi cu boia iute iar cealalta simpla; se mai adauga la fiecare 1 felie de pâine înmuiata în apa si stoarsa f. bine (eu am pus pesmet în loc de pâine, fiindca mi-a iesit prea moale pasta). Se formeaza bilute mici, chiftele sau cârnaciori care se vor da la copt în cuptor (180 grade celsius) aprox 20-30 min. Sunt delicioase cu cartofi, masline sau alte garnituri.
Intră acum și în grupul de