Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava si-a imbogatit numarul de volume


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava si-a suplimentat fondul de carte cu cca. 10.000 de volume. Este vorba despre o donatie din SUA. Dintr-o scrisoare semnata de John Korst, directorul organizatiei „A Thousand Books „ („O mie de carti”) din St. Luius, aflam ca aceasta organizatie, care deruleaza „un proiect de anvergura pentru donatie de carte din SUA în România”, a furnizat pâna acum mai multor scoli si biblioteci din tara cantitati însemnate de carte în limba engleza. Întrucât organizatia nu dispune de o infrastructura în continentul european, donatiile s-au facut prin intermediul reprezentantilor Peace Corps, voluntari care predau limba engleza în scolile din România.  
Erich Bleich, reprezentant al Peace Corps, a lansat oferta de donatie prin intermediul Bibliotecii Judetene Vrancea si, din cele 8 biblioteci care au raspuns si s-au aratat interesate initial, cartile s-au împartit bibliotecilor judetene din Suceava, Vrancea si Baia Mare, care au rezolvat mai rapid formalitatile de preluare (traducerea unor documente, achitarea taxelor portuare, asigurarea transportului).
Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” dispune de un fond de carte de cca. 350.000 de volume, din care sectia de limbi straine avea pâna acum aproximativ 7000 de titluri.


Intră acum și în grupul de