Urmarirea penala a barladeanului care a inselat mai multe firme, confirmata si de IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecatoriei Suceava a confirmat rezolutia de începere a urmaririi penale în cazul unui barbat din Bârlad care a înselat mai multe firme din tara, a informat, duminica IJP Suceava. Astfel, Lucian B. (37 ani) din Bârlad este cercetat pentru înselaciune si fals material în înscrisuri private.

Potrivit IJP Suceava, în perioada 8-23 noiembrie 2007, barbatul a comandat si ridicat marfuri în valoare de 30.270 de lei de la o firma din Suceava, mintind ca este delegat si împuternicit al unei firme din Slatina, judetul Olt.

El a prezentat furnizorului doua bilete la ordin falsificate în scopul efectuarii platilor în termen de 30 de zile, încheind si un contract în numele firmei din Slatina pentru livrarea de pavele vibrocompresate.

Cercetarile sunt continuate în conditiile în care bârladeanul a comis fapte de acelasi gen si cu acelasi mod de operare în mai multe judete.

IPJ Suceava a anuntat, luni, ca ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Suceava, în colaborare cu cei ai S.I.F. Botosani au organizat si realizat un flagrant vizând comiterea unor infractiuni de înselaciune  prin utilizarea de documente privind societati si persoane fizice fictive si emiterea de C.E.C.-uri fara acoperire, precum si valorificarea ilegala a bunurilor obtinute.

IPJ Suceava s-a sesizat din oficiu cu privire la Lucian B.(37 ani) din municipiul Bârlad care intentiona sa achizitioneze marfuri de la firma din Suceava cu punct de lucru în localitatea Veresti, pe care urma sa le achite cu instrumente de plata false.

Ofiteri ai S.I.F. Suceava s-au deplasat la punctul de lucru al acelei firme din localitatea Veresti unde au constatat ca un numar de 18 paleti cu pavele vibrocompresate în valoare de 5.950 lei erau încarcati într-un autotren, beneficiarul marfurilor fiind o firma din Slatina.

Lucian B. nu era prezent la încarcarea marfii, iar în aceste conditii transportul a fost urmarit cu sprijinul ofiterilor S.I.F. Botosani pâna la iesirea din municipiul Botosani spre municipiul Iasi, iar acesta a fost depistat de politisti în timp ce intentiona sa descarce marfa într-o parcare.

Marfurile au fost restituite firmei sucevene din Veresti, iar lui Lucian B. i s-a întocmit dosar penal fiind cercetat pentru înselaciune.

Potrivit IPJ Suceava, Lucian B. a fost audiat la sediul I.P.J. Botosani iar în timpul cercetarilor, în urma dialogului purtat cu lucratorii  S.I.F. Bacau, s-a constatat  ca acesta a savârsit infractiuni cu acelasi mod de operare, fiind învinuit într-un alt dosar penal cu un prejudiciu de 50.000 lei, dosar care este instrumentat de  Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau.

O echipa operativa de la I.P.J. Bacau l-a preluat de la IPJ Botosani pe Lucian B. pentru audieri fiind emisa o ordonanta de retinere pentru înselaciune, iar în cursul zilei de sâmbata a fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Judecatoria Bacau a emis pe numele lui Lucian B. un mandat de arestare preventiva cu durata de 30 de zile.

În urma cercetarilor s-a mai stabilit ca Lucian B. este cercetat penal de Politia Radauti pentru tentativa la înselaciune în dauna unei firme radautene dupa ce la mijlocul lunii octombrie 2007  a încercat sa însele firma respectiva cu suma de 30 500 de lei folosind acelasi mod de operare.

Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau va stabili modul de reunire a cauzelor, în scopul identificarii si cercetarii tuturor participantilor la comiterea faptelor, a mai precizat sursa citata.


Intră acum și în grupul de