Primarul comunei Mitocu Dragomirnei, prins în flagrant când a luat 5.200 de lei pentru a prelungi un contract de concesiune a imaşului public


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Mitocu Dragomirnei este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită.

parchet suceava 1

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava o echipă constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au constatat şi instrumentat un flagrant de luare de mită.

După acest flagrant s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dănuţ Solcan pentru luare de mită şi s-a luat faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că luni, Dănuţ Solcan,  primar al comunei Mitocu Dragomirnei a pretins suma de 5.300 de lei, din care a primit suma de 5.200 de lei, pentru ca inculpatul să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să facă demersurile necesare în vederea prelungirii unui contract de concesiune a imaşului public.

Parchetul Tribunalului Suceava precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Potrivit unor surse judiciare, primarul a fost denunţat de o femeie care susţine că Solcan i-a solicitat bani pentru a prelungi contractul de concesiune în baza căruia se puteau încasa subvenţiile APIA.

Primarul ar fi venit, luni, la locuinţa femeii pentru a încasa banii care însă erau însemnaţi întrucât s-a instrumentat flagrantul de luare de mită.(N.B)


Intră acum și în grupul de