Călin Moscaliuc a făcut senzație la Naționalele Școlare de Natație de la Reșița. Înotătorul sucevean a câștigat opt medalii de aur


Intră acum și în grupul de

Înotătorii de la CȘS Suceava au obținut 14 medalii, din care zece de aur, două de argint și două de bronz, la Campionatele Naționale Școlare pentru copii de 12-14 ani, desfășurate la Reșița, în perioada 6-8 mai a.c. Opt din cele zece medalii de aur au fost câștigate de sportivul Călin Moscaliuc.

Calin Moscaliuc, locul 1
Călin Moscaliuc, locul 1

Potrivit antrenorului Cezar Moscaliuc, CȘS Suceava a participat la competiție cu o delegație formată din 11 sportivi : patru sportivi de 14 ani – Șerban Cotos , Sebastian Croitor , Vlad Brandis și Ștefan Ropan ; doi sportivi de 13 ani – Ioana Năstacă și Victor Turluianu ; și cinci sportivi de 12 ani – Aaniței Cosmina , Călin Moscaliuc , Ionuț Socoliuc , Robert Popescu și Paul Roman.

Ioana Nastaca,  loc 3
Ioana Nastaca, locul 3

S-au obținut 14 medalii, din care 10 de aur: Călin Moscaliuc – 6 medalii de aur ( 50 și 100 Liber , 50 și 100 Spate, 50 și 100 Fluture 12 ani), Șerban Cotos – 2 medalii de aur (50 și 100 Fluture  14 ani ), echipa de baieți 12 ani : Călin Moscaliuc , Ionuț Socoliuc , Paul Roman și Robert Popescu ( 4×50 Mixt și 4×50 Liber ); două medalii de argint – echipa de băieți 14 ani : Șerban Cotos , Sebastian Croitor , Vlad Brandis și Ștefan Ropan ( 4×50 Mixt și 4×50 Liber ) și două medalii de bronz:  Ioana Năstacă, la 100 Liber- fete 13 ani și Sebastian Croitor, la 100 Spate- băieți 14 ani.

Moscaliuc a mai arătat că în clasamentul general pe echipe, CȘS Suceava s-a clasat pe locul 5, numărul total de echipe participante fiind de 20.

”Toți sportivii suceveni au obținut rezultate excelente, dar „senzația” acestei competiții este sportivul Călin Moscaliuc, care a obtinut opt medalii de aur – șase în probele individuale și două în probele de ștafetă. Practic, la toate probele la care a înotat a urcat pe cea mai înalta treaptă a podiumului: 8 probe = 8 medalii de aur. Este primul înotător sucevean care realizează o asemenea performanță – aur la toate probele la care a participat. Sunt mai mult decât incantat de evoluția lui și îi doresc să continue tot asa. Bravo!”, a declarat antrenorul Cezar Moscaliuc.

Lotul CȘS Suceava este pregătit de antrenorii Cezar Moscaliuc, Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș.


Intră acum și în grupul de