Copiii cu nevoi speciale insotiti de parinti si personalul Complexului Blijdorp au marsaluit pentru a deveni mai „vizibili”


Intră acum și în grupul de

Asociatia „Blijdorp – România” a celebrat pe 3 decembrie, pentru al treilea an consecutiv Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap, printr-un mars al copiilor cu nevoi speciale, însotiti de personalul Complexului terapeutic Blijdorp România – O noua viata” Suceava. Potrivit sefului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, Gheorghe Straton, Asociatia „Blijdorp – România” a ales acum trei ani sa celebreze aceasta zi printr-un mars pentru a deveni mai „vizibili” pentru comunitatea locala si pentru a trezi interesul pentru nevoile acestei categorii sociale.

Prin marsul acesta, numit sugestiv „Pledoarie pentru demnitate” acesti copii doresc doar sa fie acceptati toti laolalta: copii cu handicap, parintii acestora, oameni care sunt implicati în recuperarea si asistenta sociala a persoanelor cu nevoi speciale.

Partenerii acestei actiuni sunt : Asociatiile umanitare „Cristos pentru România”, „Doamnele bucovinene”, „Salvati copiii”, „Regionala de Educatie a Adultilor”, „Red Ribbon” Falticeni, „Lumina Lina”, „Eagle Hause”, „Nevazatorilor”, „Misiune fara frontiere”, Fundatiile „O noua viata” Siret, „Ana”, „Sf. Nicolae”, Crucea Rosie, Primaria Suceava, Centrele de copii din cadrul DGASPC Suceava, Scoli din cadrul Programului de Actiune Comunitara „Împreuna”, Comisia Judeteana în Domeniul Egalitatii de Sanse. 


Intră acum și în grupul de