Fotbal. Liga 1 : CFR castiga derbiul Clujului si mai face un pas spre titlu


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – “U” Cluj  2 – 0

CFR Cluj a câstigat meciul cu „rivala de moarte” si a demonstrat, înca o data, ca este echipa momentului în Liga I. Mai important, echipa de straini din Gruia a facut un nou pas spre titlul de campioana, profitând de remiza Stelei si de înfrângerea Unirii Urziceni.

Derbiul orasului Cluj era, în aparenta, un simplu meci de campionat dintre echipa clasata pe primul loc si „lanterna rosie” a campionatului. Nu a fost însa chiar asa, orgoliile „Sepcilor rosii” determinându-i pe elevii lui Gigi Multescu sa faca unul dintre cele mai bune meciuri din actualul sezon, în ciuda faptului ca au pierdut duelul. Dar acesta este fotbalul, pur si simplu „feroviarii” au fost mai buni.

Începutul partidei din Gruia nu a reliefat însa diferenta prea mare dintre cele doua combatante. Am putea spune chiar ca primul act a fost oarecum al oaspetilor, „Sepcile” practicând un fotbal ambitios si plin de devotament. Prima ocazie a apartinut însa elevilor lui Andone. Golul lui Culio din minutul 4 a fost anulat, just, pe motiv de fault în atac comis de masivul Fabbiani. Dupa un sfert de ora de joc, ex-stelistul Gigel Coman si-a încercat si el norocul, însa trasorul lui nu a nimerit spatiul portii ceferiste. Ultimele cinci minute ale primei reprize au fost demne de un adevarat derbi. Mai întâi, oaspetii au trecut pe lânga deschiderea scorului, torpila lui Dorin Goga fiind respinsa cu greu de portarul Nuno Claro. Cu doua minute înainte de final, Coman a trecut si el pe lânga gol, însa goalkeeper-ul CFR-ului a facut din nou minuni. Replica gazdelor nu s-a lasat asteptata. În ultimele secunde ale primului act, Didi a fost aproape de a dezgheta tabela, însa portarul Moldovan a reusit si el sa respinga.

Dupa pauza, au iesit de la cabine parca alte echipe. Oaspetii, obositi probabil, au fost ceva mai lipsiti de vlaga, permitând liderilor sa îsi adjudece cele trei puncte puse în joc. Dupa o ratare a lui Cadu, elevii lui Andone aveau sa marcheze în minutul 54, prin Fabbiani, argentinianul reluând cu capul centrarea perfecta a lui Culio. Dupa înca noua minute, golgheterul Trica avea sa iasa si el la rampa, punând latul la pasa lui Semedo si reusind golul doi al întâlnirii. Reusita olteanului avea sa fie si ultima a partidei, în ciuda altor ratari, de ambele parti. CFR învinge, îsi adauga cele trei puncte la zestrea si asa impresionanta si se pregateste de Sarbatori. Mos Craciun se anunta a fi extrem de generos cu elevii „Falcosului”…

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Muresan, Cadu – Galiassi, Trica (Deac, 82), Culio (Manuel Jose, 90), Semedo (Minteuan, 75) – Fabbiani, Didi.

“U” Cluj: Moldovan – Izepon, Haciatrian, da Silva, Park (Ghindaru, 65) – Gigel Coman, Savu (Bus, 86), Bolohan (Suller, 45),Olah – Jovanovic – Goga.

Farul Constanta – Poli Timisoara  1 – 1

Poli Timisoara nu a reusit sa profite de semiesecul Stelei de la Buzau si de surprinzatoarea înfrângere a Unirii Urziceni din fata Daciei Mioveni. Echipa banateana a venit pe malul Marii Negre cu mari sperante, dar s-a întors cu doar un punct, remizând, 1-1, cu Farul Constanta.

Partida de pe litoral nu a fost una extrem de spectaculoasa. Pe fondul unui joc linistit, Cânu a ratat prima ocazie a meciului, trimitând în bratele portarului Curca, în minutul 10. Asa cum ne-a obisnuit în deplasarile din turul Ligii I, banatenii au jucat apatic, nereusind sa profite de neputinta „rechinilor”. Au fost la un punct sa o faca dupa jumatate de ora de joc, dar lovitura de cap a australianului McKain a fost respinsa de goalkeeper-ul constantenilor.

Partea a doua a fost ceva mai animata. La zece minute de la reluare, gazdele, timide pâna în acel moment, au reusit sa deschida scorul, Emil Nanu reluând în gol centrarea buna a lui Maxim. Forcing-ul de final al banatenilor avea sa dea roade. Abia în ultimul minut de joc, când nimeni nu se mai astepta: Karamian, pe departe cel mai bun jucator de pe teren, preia o minge trimisa aiurea de Todoran, patrunde nestingherit si finalizeaza, spre disperarea lui Curca. Un punct scos in extremis de timisoreni, dar mai important, doua puncte extrem de importante pierdute în lupta pentru cupele europene.

Farul: Curca – Bacila, Barbu, Schiopu, Maxim – Gurita, Patrascu, Todoran, Voiculet (Chigou, 90+3) – Gerlem (Florea, 87), Nanu (Nae, 69).

Poli Timisoara: Popa – Stancu, McKain, Cânu, Latovlevic (Arman Karamian 80) – Abiodun, Srhoj (Torje 35), Alexa, A. Karamian – Bucur, Mansour (Rusic 52).

Poli Iasi – Otelul Galati  2 – 2

Otelul Galati a pierdut o victorie de care a fost sigura pe mai toata durata partidei de la Iasi. De partea cealalta, Politehnica a dat exemplu de multa ambitie, crezând pâna la ultimul fluier în propriile-i forte si reusind, într-un final, sa smulga un punct redutabilei echipe galatene.

Derbiul Moldovei a început într-un ritm extrem de alert, cu trei goluri marcate în primele 18 minute. Cei care au deschis scorul au fost oaspetii, galateanul Szekely aratându-si din nou clasa si punctând printr-un sut de la marginea careului, la un contraatac de toata frumusetea, dupa cinci minute de la primul fluier al arbitrului. Dupa alte sapte minute, otelarii aveau sa îsi dubleze avansul, Daniel Stan finalizând un nou contraatac al echipei sale. Era 2-0 si iesenii pareau o victima sigura.

Nu a fost însa sa fie asa! În minutul 18, Milea a reusit sa reduca din diferenta, printr-o frumoasa lovitura de cap, plasata la coltul lung. În repriza a doua, contrele oaspetilor nu au mai functionat ca în primele 45 de minute, elevii lui Ionut Popa dominând teritorial consistent. Din pacate pentru ei, nu au avut noroc la finalizare. În minutul 73, portarul iesenilor, Branet, a facut adevarate minuni, parând sutul lui Stan si pe cel al lui Iorga. Ca raspuns, Cernoch avea sa aduca mult dorita egalare pentru gazde, cehul învingându-l pe Gribauskas cu un sut la coltul scurt, în minutul 89 al partidei. Scor final 2-2 si galatenii au toate motivele din lume sa revina pe malul Dunarii cu capul plecat.

Rezultatele complete ale etapei a XVII-a

Gloria Buzau – Steaua                   1 – 1

Pandurii Tg. Jiu – Gloria Bistrita       1 – 3  

Unirea Urziceni – Dacia Mioveni       0 – 2  

Dinamo – UTA Arad                       3 – 1

Rapid – FC Vaslui                          2 – 1 

Ceahlaul Piatra Neamt – U Craiova   1 – 0  

Poli Iasi – Otelul Galati                   2 – 2 

Farul Constanta – Poli Timisoara      1 – 1  

CFR Cluj – “U” Cluj                        2 – 0  

Clasament

1.       CFR Cluj                   17      13      4        0        29-10  43p

2.       Rapid   Bucuresti       16      9        5        2        26-13  32p

3.       Poli Timisoara            17      9        5        3        35-25  32p

4.       Unirea Urziceni          17      9        5        3        21-14  32p

5.       Dinamo                    17      8        5        4        27-16  29p

6.       Steaua                    16      8        5        3        15-10  29p

7.       FC Vaslui                 17      7        6        4        26-18  27p

8.       Gloria Bistrita            16      7        4        5        22-23  25p

9.       Otelul Galati             17      7        1        9        25-34  22p

10.     Ceahlaul P. Neamt     16      6        2        8        18-20  20p

11.     Dacia Mioveni           17      5        5        7        18-20  20p

12.     Gloria Buzau             17      5        3        9        17-31  18p

13.     Univ. Craiova            17      5        2        10      16-21  17p

14.     Poli Iasi                   17      4        4        9        17-23  16p

15.     Pandurii Tg. Jiu         17      3        5        9        16-22  14p

16.     UTA Arad                 17      3        5        9        15-23  14p

17.     Farul Constanta        17      3        5        9        8-19   14p

18.     “U” Cluj                   17      1        7        9        19-28  10p

 

Etapa a XVIII-a

 

UTA Arad – FC Vaslui                              08.12, Telesport

Farul Constanta – Univ. Craiova                08.12, National TV

Dinamo – Gloria Buzau                             08.12, Antena 1

Unirea Urziceni – Gloria Bistrita                  09.12, TVR 1

Pandurii Tg. Jiu – “U” Cluj                        09.12, Telesport

Poli Iasi – Poli Timisoara                           09.12, Telesport

Rapid – Dacia Mioveni                             09.12, National TV

Ceahlaul Piatra Neamt – Steaua                09.12, Kanal D 

CFR Cluj – Otelul Galati                            09.12, Kanal D

 


Intră acum și în grupul de